Menu Close Menu
ملاقات با یک رئیسی غیرمنتظره

مهمانی با منتهی‌الیه دو طیف فکری

مهمانی با منتهی‌الیه دو طیف فکری

آخرین قدم متفاوتی که رییسی در زمین هنر و فرهنگ برداشته به همین دو شب پیش برمی‌گردد. ملاقات با چهره های رسانه ای و مدیران مسئول. در این دیدار چهره‌های رسانه‌ای از هر دو طیف اصلاح‌طلب و اصولگرا دعوت شده بودند. برای مثال سیدمحمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، مجید قلی‌زاده مدیرعامل خبرگزاری تسنیم، پیام تیرانداز مدیرعامل خبرگزاری فارس، حمید رسایی مدیرمسئول هفته نامه نه دی ودیگران از حاضرین در این نشست بودند.

هفته پیش رییسی به یک شیرخوارگاه رفت و کنار کودکان این مرکز افطار کرد. از این دیدار ویدئویی در اینستاگرام او منتشر شد که صدای اذان مهدی یراحی روی آن گذاشته شده. یعنی همان خواننده‌ خوزستانی موسیقی پاپ که به خاطر واکنش نسبت به اعتراض‌های کارگران نیشکر هفت تپه در سال ۱۳۹۷ممنوع‌الکار و مجوز همه کنسرت‌هایش لغو شد. یراحی بعدها یکی از آهنگ‌هایش را هم به اعتراض‌های آبان ماه ۱۳۹۸ تقدیم کرد.

این اولین بار نیست که رئیس‌جمهور یا مشاوران او تصمیم غافلگیر کننده ای برای او گرفته‌اند.مهدی یراحی که در مقدمه همین گزارش اسم آن آمد، سال ۱۳۶۰ در اهواز به دنیا آمده. دهه ۹۰، دوره‌ای بود که یراحی آرام آرام بین مردم شناخته شد و شهرت زیادی پیدا کرد. او علاوه بر انتشار چهار آلبوم، آهنگ معروف «تصویر رویا» را هم برای داریوش اقبالی ساخته است. یراحی بعد از این با خواندن موسیقی تیتراژ شب شیشه‌ای (برنامه گفت و گو محور رضا رشیدپور) شهرت بیشتری هم پیدا کرد. اظهارنظرهای سیاسی او در همین دهه ولی باعث شد که ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های طولانی برای این ستاره پاپ رقم بخورد. به خاطر همین هم حالا تدوین ویدئویی از ابراهیم رییسی با صدای این خواننده عجیب به نظر می‌رسد.

 

قرار ملاقات انقلابی با رپر معروف
اولین باری که تصمیم مشاوران رییسی همه را حیرت‌زده کرد، همان روزی بود که برنامه‌ای برای دیدار او با تتلو ریخته شد. یعنی چه زمانی؟ اردیبهشت سال ۱۳۹۶٫ امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو در فرودگاه مهرآباد با حجت‌الاسلام سید ابراهیم رییسی دیدار کرد و درباره موضوع‌های مختلف، مثل تتوهایش یا آهنگ امام رضا حرف زد. آن زمان علی نیکزاد، رئیس ستاد انتخاباتی رییسی بود که باید بیشتر از هرکسی، با روحانی و قالیباف رقابت می‌کرد. با این حال نیکزاد گفته بود که مخالف این دیدار با رپر معروف بوده. این تصمیم در شرایطی گرفته شد که مشاوران او حساب ویژه‌ای روی فالوئرهای میلیونی اینستاگرام تتلو باز کرده بودند و تصمیم استراتژیک دیدار با این رپر را گرفتند.

 

اشتیاق برای سمفونی مردگان
یک سال بعد عباس معروفی، نویسنده و شاعر فارسی‌زبان روایت دیگری از رییسی تعریف کرد. معروفی در مصاحبه‌ای که با یک مجله داشت اینطور گفته بود: «روز ۱۹ آذر ۱۳۷۰، بازجویم حکم توقیف موقت مجله گردون را به دستم داد. از آنجا مستقیماً به اداره مطبوعات ارشاد رفتم و آقای مدیر کل گفت که کاری از دستش ساخته نیست. بعد به شرکت تعاونی مطبوعات رفتم و برای اولین بار با محسن سازگارا، مدیرعامل شرکت تعاونی مطبوعات آشنا شدم. او آن روز خیلی با من حرف زد و گفت که باید تلاش کنیم تا این حکم را بشکنیم.

چند روز بعد سازگارا به من خبر داد که روزهای سه‌شنبه حجت‌الاسلام ابراهیم رییسی، دادستان انقلاب، بار عام دارد و قرار شد که من از ساعت شش صبح سه‌شنبه آنجا باشم. این سه‌شنبه رفتن‌ها، چهار بار طول کشید و نوبت به من نرسید. بار پنجم، ساعت ۱۲ من توانستم آقای رییسی را ببینم. در هر دیدار پنج نفر می‌توانستند به ترتیب شماره، وارد اتاق دادستان انقلاب شوند. …. گفت: بفرمایید! خودم را معرفی کردم، رییسی کمی نگاهم کرد، با لبخند گفت: همون عباس معروفی معروف؟»

معروفی در ادامه این مصاحبه گفته که رییسی به او می‌گوید آنجا بماند و نفرات بعدی وارد شوند. «سه نفر بعدی هم مطلبشان را گفتند و رفتند. دادستان انقلاب گفت: خب آقای معروفی، چه می‌کنید؟ {گفتم:} رمان می‌نویسم، کتاب چاپ می‌کنم، ادیتوری می‌کنم، هر کار که بشه چون دفترم بازه اما شما انتشار گردون رو توقیف کردین. {گفت:} خب فکر می‌کنی چرا توقیف شده؟ گفتم همکاران شما از من می‌پرسن چه جوری و با چه پولی این مجله رنگارنگ را منتشر می‌کنم؟

مجله روی پای خودش ایستاده، ۲۲ هزار تیراژ داره.آن‌وقت در کامپیوتر پرونده‌ام را نگاه کرد و گفت: عجیبه! خیلی عجیبه! لک توی پرونده‌ات نیست گفتم: می‌دونم. من حتی سمپات کسی یا چیزی نبوده‌ام. با حیرت خیره‌ام شد: حتی خانم‌بازی هم نکرده‌ای؟ گفتم: نه! من زن و سه تا دختر دارم. به پشتی صندلی‌اش تکیه داد با لبخند نگاهم کرد. یک لحظه فکر کردم عجب آخوند خوش‌سیما و خوش‌تیپی است. گفت: ‌پریشب در قم منزل یکی از علما، آقای فاضل میبدی بودم. قسمتی از کتاب سمفونی مردگان شما را خوندم.

می‌خواستم ازش بگیرم، دیدم براش امضا کردی. بهم نداد. دلم می‌خواد بخونمش. اتفاقاً نسخه‌ای از چاپ سوم رمان در کیفم بود. گذاشتم روی میز. دست به جیب برد که پولش را بپردازد. گفتم: قابلی نداره. گفت: نه این میز، میز خطرناکیه. میز قضا و قدر! و خندید: باید پولشو بپردازم، شما هم باید بگیری. ۳۰۰ تومان را روی میز گذاشت و گفت: تعجب می‌کنم! چرا این قدر راجع به شما بد می‌نویسن؟ امکانش هست فوری کلیه گردون‌ها رو به من برسونید تا شخصاً مطالعه کنم و تصمیم بگیرم؟

گفتم: با کمال میل. فردا براتون میارم. گفت: نه! فردا دیره. همین حالا! و تلفن روی میزش را طرف من گذاشت: زنگ بزن بیارن فوری! و بعد خواست که ناهار بمانم. تشکر کردم، یک دوره گردون از شماره ۱ تا ۲۰ را به دستش دادم و خداحافظی کردم. حدود یک هفته بعد، پرونده من از دادستانی انقلاب عدم صلاحیت خورد و به دادگستری ارجاع داده شد.در این دوره که خاتمی هم در آخرین روزهای وزارت ارشاد، هیأت‌منصفه را تشکیل داده بود، باعث شد گردون در دادگاه تبرئه شود. در تاریخ ۱۶۷ ساله مطبوعات ایران من نخستین مدیر مجله‌ای بو‌دم که با حضور هیأت‌منصفه محاکمه و تبرئه شدم.کیهان در تیتر اولش نوشت: تشکیل هیات‌منصفه برای نجات یک مجله ضد انقلاب!

 

موزه‌گردی‌ آقای رئیس‌جمهور
همین بهمن ماه سال ۱۴۰۰ هم رئیس‌جمهور حرکت فرهنگی دیگری کرد که بار دیگر غیرمنتظره به نظر می‌رسید. بعد از خاتمی، دیگر رئیس جمهوری به موزه هنرهای معاصر نرفته بود و به خاطر همین هم تصاویر رئیس دولت سیزدهم، به خصوص مشاهده اثر نقشی هانیبال الخاص در شبکه‌های مجازی توجه زیادی جلب کرد. موزه هنرهای معاصر آن روز در را به روی عموم بست تا رئیس جمهور از نمایشگاه آینه در آینه بازدید کند.

نمایشگاهی که رییسی از آن بازدید کرد بخش جانبی جشنواره هنرهای تجسمی فجر در موزه هنرهای معاصر بود که در آن ۹۰ اثر به نمایش درآمده بود که در بین آن‌ها نام‌های هانیبال الخاص، کاظم‌ چلیپا، سیروس مقدم‌، اردشیر محصص، بهمن محصص و هنرمندانی دیگر هم به چشم می‌آمد. همه این آثار قرار بود مروری بر تحولات هنر معاصر بین سال‌های ۱۳۵۳ تا ۱۳۶۳ باشند که مضمون بیشتر آنها هنر اعتراضی و انقلابی بود.

 

مهمانی با منتهی‌الیه دو طیف فکری
آخرین قدم متفاوتی که رییسی در زمین هنر و فرهنگ برداشته به همین دو شب پیش برمی‌گردد. ملاقات با چهره های رسانه ای و مدیران مسئول. در این دیدار چهره‌های رسانه‌ای از هر دو طیف اصلاح‌طلب و اصولگرا دعوت شده بودند. برای مثال سیدمحمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، مجید قلی‌زاده مدیرعامل خبرگزاری تسنیم، پیام تیرانداز مدیرعامل خبرگزاری فارس، حمید رسایی مدیرمسئول هفته نامه نه دی ودیگران از حاضرین در این نشست بودند.

قوچانی و شریعتمداری هم در جلسه با هم عکسی به یادگاری گرفتند که واکنش‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشت. قوچانی در بخشی از روایتش نوشته : قاب جالبی بود. آقای دعایی دست چپ و آقای شریعتمداری دست راست رئیس جمهور نشستند . آرزو کردم آقای علم الهدی دست کم به آقای رییسی اعتماد کنند و اجازه حل تنش‌های اجتماعی را بدهند، نه اینکه هر روز حاشیه ساخته شود. گفتم قبلا دولت‌ها که در انتخابات پیروز می‌شدند جناح‌های حامی شان فکر می‌کردند انقلاب شده.

اما ادامه کارهای خوب دولت های قبل مانند برجام و سفرهای استانی و افطاری‌های سیاسی در دولت شما نشان می‌دهد که نهاد دولت در ایران یک کل منسجم است و نمی‌خواهید چرخ را دوباره اختراع کنید .خصوصی هم گفتم اینکه گذشته را نفی نمی‌کنید خیلی خوب است . این در پاسخ به بدگویی برخی افراد در انکار دولت قبل بود . آقای رییسی هم خصوصی حرف‌های دلگرم‌کننده‌ای زد که در« آگاهی نو» می‌نویسم ….«آگاهی نو» را هم به آقای رییسی هدیه کردم.

/بازنشر از روزنامه هفت صبح/

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران