Menu Close Menu
رمزگشاییِ استقبال کم‌سابقه اصناف از نادر ناصری

کدام صنف برای حضور در شورا لایق‌تر است؟

کدام صنف برای حضور در شورا لایق‌تر است؟

برخلاف پیش‌بینی‌های اولیه کاندیداتوری نادر ناصری، برخواسته از «صنف تعمیرکاران خودرو»، به سرعت با استقبال گسترده اصناف مختلف شهر اردبیل مواجه شد. رمزگشایی از این اتفاق مهم انتخاباتی نیازمند پاسخ به سوالی بنیادین است: کدام صنف برای حضور در شورا لایق‌تر است؟ و چرا؟

سی روز آنلاین/ گروه جامعه:

افلاطون از اولین فیلسوفانی است که درباره افراد لایق حکومت نظریه‌پردازی کرده است. از نظر این اندیشمند مطلوب‌ترین حکومت «آریستوکراسی» و فردی که در راس این حکومت قرار دارد «فیلسوف» است. با از دست دادن این نوع از حکومت ایده‌آل و در دموکراسی به عامه مردم اجازه داده داده می‌شوند تا از «حق انتخاب شدن» و «حق انتخاب کردن» برخوردار باشند.

آیا صنف خاصی از «حق انتخاب شدن» بیشتری در شورای شهر اردبیل برخوردار است؟ به لحاظ قانونی پاسخ سوال خیر است. اما به لحاظ منطقی چگونه است؟ آیا مهندس عمرانی که سروکارش با «بتن»، «مصالح ساختمانی» و اجسام بی‌جان است و یا پزشکی که ارتباطش با اجزای بدن انسان است با یک تعمیرکار خودرو که سروکارش با اجزای خودرو است در نگاه به شهر ارجحیتی بریکدیگر دارند؟ به لحاظ منطقی نیز ارجحیتی در بین این اصناف به نظر نمی‌رسد.

آنچه تا کنون بین اصناف مختلف متفاوت بوده است اینکه، برخی از اصناف به مانند مهندسین و پزشکان به لحاظ تسلط بر رسانه و پروپاگاندای شهری دارای دست بالاتر نسبت به سایر اصناف هستند و در متقاعد کردن مردم برای «متخصص‌تر» نشان دادن خود بهتر عمل کرده‌اند. وگرنه مشخص است که هیچ کدام هر تخصصی هم داشته باشند «متخصص شهر و اجتماع» نیستند.

در این فضای مبهمی که استفاده از واژه «تخصص» بی‌معنی و برعلیه حقیقت استفاده می‌شوند، هر یک از اصناف با نگاه واقع‌نگرانه به منافع صنفی و منافع کل شهر، گزاره‌ای معقول و معطوف به هدفی را در معرض انتخاب شهروندان قرار داده‌اند و آن اینکه حضور در شورای شهر حق هر شهروندی است که از حق انتخاب شدن برخوردارند و نمی‌توان با تکیه بر شعارهایِ از معنا خالی شده‌ای به مانند تخصص‌گرایی جلوی این حق را گرفت.

نادر ناصری گفتمان موجود تخصص‌گرایانی که خروجی کارشان شهر بتنی است را به چالش می‌کشد. رغبت و اقبال بالای اصناف مختلف به این «کارآفرین خودساخته» نشان از فروریختن دیوار فیکی است که با مفهوم‌سازی‌های غیرمنطقی شورا را به حیاط خلوت گروه‌هایی تبدیل کرده است که در کارکردشان تردیدهای جدی وجود دارد.

/در بازنشر این نوشتار از سی روز آنلاین امانتدار منبع انتشارباشیم/ 

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران