Menu Close Menu
یادداشت

فصل نوینی از رویدادهای فرهنگی و اجتماعی

فصل نوینی از رویدادهای فرهنگی و اجتماعی

توسعه فرهنگی اساس و بنیان توسعه در هرجامعه ای می باشد. لاجرم محور و مبنای توسعه استان اردبیل توسعه فرهنگی می باشد. با حرکت های فرهنگی که در استان آغاز شده می توان به توسعه استان امیدوار بود. نهادهای مدنی از نظر کمی به حد قابل قبولی رسیده اند ولی از نظر کیفی راه بسی داراز و دشوار است. 

سی روز آنلاین/ حسین بشیری گیوی:

سال 97 برای اردبیل در حوزه های مختلف سال رشد و شکوفایی بود. در این سال فعالین مدنی در حوزه های مختلف با خلق رویدادهای فرهنگی و اجتماعی متفاوت ، پویایی و نشاط را به این حوزه بخشیدند. سال 97 را اصحاب هنر و ادبیات و فعالین اجتماعی به سال رویدادهای فرهنگی و هنری تبدیل کردند. در این سال اردبیل به واقع با ترافیک رویدادهای فرهنگی و اجتماعی مواجه گردید. 

شاه بیت غزل رویدادهای فرهنگی و اجتماعی در هفته اردبیل رقم خورد. در این هفته نهادهای مدنی در عرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی از شب شعر تا شب موسیقی تا سیمپوزیوم جامعه شناسی که با حضور اساتید صاحب سبک این حوزه برگزار گردید فرازهای نوینی را در حوزه های مختلف برای توسعه استان رقم زدند. پنل های مختلفی 

برای موسیقی سنتی و همچنین آشیقلار و در ادامه هنرنمایی آشیقلار در مجموعه فدک با خلق یک رویداد تاریخی حال و هوای شکل گرفته در هفته اردبیل را تکامل بخشیدند.

پس از برنامه های هفته اردبیل که با مشارکت بخش خصوصی و دولتی انجام شد و همه بخش ها در این رویداد فعالیت سازنده و تاثیر گذار داشتند. رویدادهای فرهنگی و اجتماعی تا آخر سال به صورت مستمر ادامه داشت. در واقع هر ماه  هنرمندان و فعالین عرصه فرهنگ بیش از 70 برنامه در سالن های مختلف به اجرای برنامه پرداختند. یکی از این برنامه ها نقد کتاب بود که این برنامه در اردبیل با تاخیر نیم قرنی به راه افتاد. شروع این فعالیت مهم و اساسی را ارج می نهیم و وجود برنامه هایی در حوزه کتاب و کتابخوانی تاثیر مهمی بر میزان آشنایی نسل جوان با کتاب خواهد داشت.

توسعه فرهنگی اساس و بنیان توسعه در هرجامعه ای می باشد. لاجرم محور و مبنای توسعه استان اردبیل توسعه فرهنگی می باشد. با حرکت های فرهنگی که در استان آغاز شده می توان به توسعه استان امیدوار بود. نهادهای مدنی از نظر کمی به حد قابل قبولی رسیده اند ولی از نظر کیفی راه بسی داراز و دشوار است. 

گفتگوهای اجتماعی از سال 92 در استان شروع شده اگر سالن های گفتگو در اردبیل و دیگر شهرستان ها برای گفتگوهای اجتماعی آماده شود بسیاری از نابسامانی ها از مسیر گفتگو سامان می یابند. گفتگوی اجتماعی راهبردی نوین برای مشارکت شهروندان در همه ارکان مدیریتی جامعه می باشد. در واقع با گفتگو افراد در تصمیم گیری و تصمیم سازی های کلان جامعه سهیم می شوند و این مشارکت فعال شهروندان در تصمیم گیری های کلان باعث می شود که در فضاهای عمومی به یک شهروند فعال و پویا تبدیل شوند. درواقع تنها راهکار سامان بخشیدن به جامعه حضور فعال و تاثیرگذار شهروندان درجامعه می باشد که این امر مهم به غیر از گفتگوهای اجتماعی امکان پذیر نیست. گفتگوهای اجتماعی علاوه بر مشارکت، اعتماد اجتماعی را در ابعاد مختلف اعم از اعتماد شخصی، اعتماد بین شخصی ، اعتماد نهادی و اعتماد تعمیم یافته تقویت و ارتقا می بخشد. با تقویت مشارکت و اعتماد در بین شهروندان انسجام در جامعه شکل می گیرد که در نهایت سرمایه فرهنگی و اجتماعی در جامعه بوجود می آید. هر جامعه ای که از سرمایه فرهنگی و اجتماعی بالایی برخوردار باشد آن جامعه همان جامعه مدنی است. در هر روی گفتگوهای اجتماعی شکل گرفته در استان اردبیل هنوز نهال نوپایی است که مدیران ارشد استان و همچنین نهادهای مدنی باید این محور اساسی و بنیادی را تقویت کنند. چه زیبا گفت هابرماس که شرط ورود به حوزه ادبی داشتن سرمایه فرهنگی است و شرط ورود به حوزه سیاسی  علاوه برداشتن سرمایه فرهنگی به سرمایه اقتصادی هم نیازمند است. آری شرط ورود به حوزه گفتگوهای اجتماعی داشتن سرمایه فرهنگی است وگرنه گفتگوها به جدل و درنهایت به خشونت می انجامد.

در هرحال آغاز پرشور رویدادهای فرهنگی و اجتماعی را در استان اردبیل ارج می نهیم و امیدواریم در سال 98 رویدادهای فرهنگی و اجتماعی به رویدادهای ملی و بین المللی در سطح استان ارتقا یابد.

/در بازنشر این نوشتار از سی روز آنلاین امانتدار منبع انتشارباشیم/ 

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران