Menu Close Menu
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان اردبیل:

دولت ۲ برابر حق بیمه روستائیان را پرداخت می‌کند

دولت 2 برابر حق بیمه روستائیان را پرداخت می‌کند

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان اردبیل گفت: در حال حاضر 52  هزار نفر در استان اردبیل تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر قرار دارند و استان اردبیل با پوشش 51 درصد جامعه هدف در روستاها و مناطق عشایری از استانهای پیشرو در گسترش چتر بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر می‌باشد. رضا عبداللهی با بیان اینکه استان اردبیل با ضریب نفوذ 51 درصد بیمه اجتماعی در جامعه هدف 18 درصد از متوسط کشوری بیشتر است؛ تصریح کرد: با وجود اینکه استان اردبیل 18 درصد از متوسط کشوری بالاست. ولی کافی نیست و تلاش بر این است با اجرای برنامه‌های تدوین شده برای سال آینده و مشارکت مردم شاهد تحت پوشش قرار گرفتن همه جامعه هدف باشیم.  

سی روز آنلاین:
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان اردبیل در مقایسه وضعیت صندوق استان با سایر استانها در سطح کشور گفت: در سال 1396، هر چند تعداد بیمه‌پردازان در متوسط کل کشور نسبت به سال 1395 کاهش را نشان می‌دهد اما استان اردبیل با یک هزار و 20 نفر افزایش به همراه چهار استان دیگر، بیمه‌پردازی مثبت نسبت به سال 1395 داشته است.
رضا عبداللهی با اشاره به اینکه استان اردبیل در پوشش بیمه اجتماعی در سالهای اخیر رشد جهشی داشته است؛ تصریح کرد: استان اردبیل در سالهای اخیر رتبه‌های ششم، هفتم و هشتم کشوری را در توسعه بیمه اجتماعی در جامعه هدف تجربه کرده است و برنامه راهبردی صندوق اردبیل در سال 1398 ارتقای این رتبه در سطح کشور می‌باشد.

رتبه دوم صندوق استان اردبیل در کشور
رضا عبداللهی با اشاره به فعالیت‌های صندوق بیمه اجتماعی روستائیان استان اردبیل در سالهای اخیر گفت: با استناد به گزارش ارزیابی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صندوق بیمه اجتماعی روستائیان اردبیل در ارزیابی صورت گرفته در سال 1395 توانسته است به دلیل عملکرد در شاخص‌های مختلف، رتبه دوم کشوری را در بین استانهای کشور کسب نماید.
وی افزود: در راستای تحقق اهداف و ماموریت‌های صندوق و اجرای برنامه‌های دولت تدبیر و امید در بخش رفاه اجتماعی، تلاش مجموعه در سطح کشور و استان بر این است تا با ارتقای کیفیت خدمات به جامعه هدف و افزایش ضریب نفوذ بیمه اجتماعی  در استان گام‌های موثری در راستای توسعه استان و افزایش رفاه اجتماعی روستائیان، عشایر و کشاورزان بردارد.

12 بخش استان به عنوان پایلوت صندوق
مدیر صنــدوق بیمــه اجتمـاعی کشاورزان، روستائیان و عشـایر استان اردبیل گفت: به منظور شتاب دادن به توسعه بیمه اجتماعی در استان، 12 بخش استان به عنوان پایلوت صندوق انتخاب شده و اجرای برنامه‌های صندوق در این بخش‌ها با تلاش مضاعف آغاز شده است.
رضا عبداللهی افـزود: در انتــخاب پایلوت، بخش‌های مرزی و کم برخورد ار در اولویت قرار گرفتند تا با تمرکز بیشتر در این بخش‌ها و ده گردشی بتوانیم از هر خانواده حداقل یک نفر را تحت پوشش صندوق قرار دهیم.
دولت 2 برابر حق بیمه را پرداخت می‌کند
عبداللهی با تشریح و تبیین اهداف و مزایای صندوق گفت: بیمه اجتماعی یک فرصت طلایی برای روستائیان، عشایر، کشاورزان ساکن و غیر ساکن، قالی‌بافان، زنبورداران، رانندگان و ساکنین در شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت می‌باشد و افراد مشمول در جامعه هدف با پرداخت سالی یکبار حق بیمه می‌توانند از مزایای صندوق بهره‌مند شوند.


مزایای صندوق بیمه اجتماعی روستائیان
عبداللهی مزایای اصلی صندوق را بازنشستگی، مستمری از کارافتادگی و بازماندگان عنوان کرد و ادامه داد: حداقل مبلغ در یکسال، در سالجاری 240 هزار تومان و حداکثر 540 هزار تومان می‌باشد که بیمه شده با پرداخت سهم خود می‌تواند از دو برابر حق بیمه که دولت به عنوان کارفرما پرداخت می‌کند برخوردار شود.وی افزود: در ماه‌های اخیر شرایطی فراهم شده است تا افرادی که توان پرداخت حق بیمه را به صورت یکجا ندارند می‌توانند به صورت اقساط شش ماهه، چهار ماهه و سه ماهه پرداخت نمایند.

مبانی قانونی تشکیل صندوق
رضا عبداللهی با اشاره به مبانی قانونی تشکیل صندوق بیمه اجتماعی روستا ئیان و عشایر گفت: در راستای اصل 29 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که برخورداری از بیمه اجتماعی را حق همگانی می‌داند و نیز قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی که در اردیبهشت ماه سال 1383 در مجلس شورای اسلامی مصوب گردید و بر اساس آئین‌نامه بیمه اجتماعی روستائیان  و عشایر که در تیرماه سال 1384 به تصویب هیات وزیران رسید، صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر تشکیل گردید.

اهداف و ماموریت‌های صندوق
رضا عبداللهی با بیان اینکه جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه روستائیان به شهرها، کاهش اختلاف طبقاتی، افزایش رفاه اجتماعی روستائیان و عشایر، تامین امنیت اجتماعی و باز توزیع عادلانه درآمد از اهداف اصلی صندوق می‌باشد، افزود: در راستای گسترش عدالت اجتماعی و افزایش رفاه اجتماعی روستائیان و عشایر، صندوق بیمه اجتماعی فعالیت‌های خود را در جامعه هدف متمرکز نموده است.
رضا عبداللهی با اشاره به اینکه جامعه هدف و مشمول عضویت در صندوق بعد از مصوبه مجلس در سال گذشته، شرط سنی حداقل 18 و حداکثر 50 سال برای عضویت در صندوق تعیین گردید؛ اضافه کرد: در استان اردبیل 101 هزار نفر از سرپرستان خانوار در روستاها و مناطق عشایری در رده سنی مابین 18 تا 50 سال سن قرار دارند که از این تعداد 52 هزار نفر با ضریب نفوذ 51 درصد تحت پوشش صندوق قرار گرفته‌اند.وی افزود: البته غیر از روستائیان و عشایر، در سالهای اخیر و با توجه ویژه دولت، افراد ساکن در شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت، کشاورزان ساکن و غیر ساکن، قالی‌بافان، زنبورداران، اعضای نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، نظام پزشکی و رانندگان نیز به جامعه هدف اضافه شده‌اند و افراد متقاضی می‌توانند با مراجعه به کارگزاریهای صندوق در سراسر استان ثبت‌نام نموده و از مزایای آن برخوردار شوند. 

اراده واحد برای توسعه بیمه اجتماعی
مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستائیان استان اردبیل با اشاره به اینکه کلیه دستگاه‌های اجرایی مرتبط با خدمات روستایی در راستای توسعه بیمه اجتماعی در روستاها تلاش مضاعف دارند ادامه داد: همکاری و همراهی دستگاه‌های خدمات‌رسان در مناطق روستایی در راستای گسترش خدمات صندوق در تمام نقاط استان یک ضرورت است و مطمئناً در گسترش عدالت اجتماعی، بازسازی روستاها، افزایش رفاه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر نقش موثری ایفا خواهد کرد. وی ضمن تقدیر از مسئولان استانی و محلی، همکاران صندوق در استان، کارگزاران و رسانه‌ها گفت: در سطح استان اراده واحد برای توسعه بیمه اجتماعی در راستای ارائه خدمات گسترده به جامعه هدف در استان شکل گرفته است و این حمایت‌ها و تلاش‌ها چشم‌انداز روشنی برای گسترش چتر حمایتی بیمه اجتماعی روستائیان در کل جامعه هدف ترسیم کرده است.
رضا عبداللهی با بیان اینکه صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی می‌باشد، افزود: به مناسبت گرامیداشت چهلــمین سالگــرد پــیروزی انقلاب اسلامی طی مراسمی در 40 روستای استان اردبیل حکم بازنشستگی به صورت نمادین به 200 نفر از روستائیان اعطاء گردید. 
عبداللهی گفت: در حال حاضر دو هزار و 700 خانوار روستایی از صندوق استان مستمری ماهانه دریافت می‌کنند که از این تعداد 1000 نفر بازنشسته شده‌اند و 200 نفر مستمری از کارافتادگی و 1500 نفر نیز مستمری بازماندگان دریافت می‌نمایند.
وی افزود: شرط بازنشستگی اصلی در صندوق 15 سال سابقه بیمه‌پردازی و 65 سال سن توامان می‌باشد که با مصوبه مجلس شورای اسلامی در خرداد ماه سال گذشته و تلاش دولت افرادی که 70 سال سن و 10 سال سابقه بیمه‌پردازی داشتند مشمول طرح بازنشستگی پیش از موعد شدند.


تشکیل ستاد توسعه بیمه اجتماعی روستائیان در استان
عبداللهی تکشیل ستاد توسعه بیمه اجتماعی روستائیان در استان را گامی  بزرگ در راستای فراگیرتر کردن چتر حمایتی بیمه اجتماعی روستائیان در جامعه هدف دانست و ادامه داد: بر اساس تفاهم‌نامه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستا ئیان و عشایر با معاونت امور روستایی ریاست جمهوری، ستاد توسعه بیمه اجتماعی در استان‌ها با مسئولیت استانداران تشکیل شده است و در استان اردبیل در آینده نزدیک ستاد شهرستان‌ها نیز با مسئولیت فرمانداران تشکیل خواهد شد و حتی در نظر داریم برنامه هر روستا  یک  ستاد توسعه بیمه اجتماعی را با هماهنگی استانداری و همکاری و همراهی فرمانداران، بخشداران، دهیاران و شوراها از اوایل سال آینده عملیاتی نماییم.
وی افزود: مطمئناً تشکیل ستاد راهبردی توسعه بیمه اجتماعی در راستای گسترش و افزایش ضریب نفوذ بیمه اجتماعی در جامعه هدف بسیار راهگشا خواهد بود.


هر خانوار حداقل یک نفر بیمه شده
رضا عبداللهی نقش بیمه اجتماعی روستائیان را در تامین آینده روستائیان بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: توسعه بیمه اجتماعی ضرورتی انکارناپذیر و یکی از مهمترین بخش‌ها برای حفظ کرامت انسان‌ها به خصوص در زمان پیری و از کارافتادگی است و برنامه اصلی و راهبردی صندوق در استان تحت پوشش قرار دادن حداقل یک نفر از هر خانوار جامعه هدف و تحقق این هدف بزرگ و رسیدن به پوشش حداکثری مستلزم مشارکت مردم در جامعه هدف می‌‌باشد.
وی با دعوت از روستائیان برای عضویت در صندوق تاکید کرد: افرادی که شرایط عضویت در صندوق بیمه اجتماعی روستائیان را دارند و هنوز بیمه نشده‌اند با مراجعه به کارگزاری‌های صندوق در سطح استان، دهیاری‌ها، بخشداری‌ها، شرکت‌های تعاونی تولید روستایی و همچنین دفتر استان با عضویت در صندوق از مزایای آن بهره‌مند شوند و با آرامش و امید به آینده تلاش مضاعف در سنگر تولید داشته باشند.


روستاها کانون تلاش و تولید
رضا عبداللهی با اشاره به اینکه روستاها کانون اصلی تلاش و تولید و روستائیان جهادگران سنگر تولید هستند، تصریح کرد: نقش برجسته روستائیان، عشایر و کشاورزان در تولید، اشتغال، استقلال اقتصادی و توسعه پایدار کشور بر کسی پوشیده نیست و باید برای شتاب دادن به توسعه پایدار روستاها، توسعه بیمه اجتماعی به عنوان یک ضرورت در گفتمان توسعه و برنامه‌های توسعه‌‎ای کشور و رفاه اجتماعی مورد توجه جدی قرار گیرد.

/در بازنشر این نوشتار از سی روز آنلاین امانتدار منبع انتشارباشیم/ 

 

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران