Menu Close Menu
گفتگو با رحیم آقازاده، عضو شورای اسلامی شهر اردبیل:

از رفتارهای تعارفی پرهیز کنیم

از رفتارهای تعارفی پرهیز کنیم

اشاره: رحیم آقازاده از مدیران اسبق شهرداری که پس از  بازنشستگی دو دوره متوالی است که در  شورای اسلامی شهر در دور چهارم و پنجم در اردبیل حضور دارد. این عضو شورای شهر در دور چهارم رئیس شورای استان بود و اکنون در شورای پنجم رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اردبیل را عهده دار است.  بعد از حدود یک سال و نیم از شروع به کار شورای اسلامی دور پنجم، مهر اردبیل  با او به گفتگو نشسته است که در ادامه می‌خوانید:

ایرج عزیزی:

سال اول شورای شهر پنجم سپری شده است و اکنون وارد سال دوم شده‌ایم، عملکرد شورا و خروجی این عملکرد در سال اول را چگونه می‌بینید؟
در مقام مقایسه با شوراهای شهر مراکز سایر استان‌ها باید به این واقعیت اشاره کنم که ما خیلی عقب‌تر از آنها هستیم. در دور چهارم به نسبت اتفاقاتی در مسیر پیشرفت شهر رخ می‌داد. از آنجایی که شورای شهر پارلمان محلی به حساب می‌آید باید در همه امور شهر ورود داشته باشد، امری که به اشتباه در ادوار مختلف شورای شهر از آن غافل بوده‌ایم، و به اشتباه شورای شهر را فقط مرتبط با امور شهرداری و عزل و نصب شهردار در نظر گرفته‌ایم. ما باید از این تفکر محدود خارج شویم و با دیدگاهی کلان و عمیق به امور شهری نگاه کنیم. اعضای شورای شهر باید به وظایف و تکالیف خود آگاه باشند. ما باید به عنوان شورای شهر در حوزه‌های مختلف، اعم از فرهنگی، ورزشی، ترافیک، عمران و آبادانی، اشتغال‌زایی، سرانه فضای سبز و حتی حوزه آموزشی و سایر حوزه‌ها ورود داشته باشیم و در آنها کنکاش کنیم. در دور پنجم شورای شهر گلایه من از این وضعیت شورا است که دیدگاه کلان و عمیق لازم را در ارتباط با مدیریت کلان شهری در همکارانم نمی‌بینم و همکارانم بیشتر خود را مختص به امور شهرداری کرده‌اند.

به توسعه فرهنگی اشاره کردید، نظر شما درخصوص ادبیات جدید و فرهنگی شهردار اردبیل و شهر انسان محور که در چند سال گذشته در مدیریت شهری به وجود آمده چیست؟ 
در واقع فرهنگ شامل آداب و سنت رایج در هر مکان است، فرهنگ یک معنای وسیع و فراگیر دارد، برای توسعه فرهنگی باید اطلاعات و آگاهی‌مان آنقدر زیاد باشد که فرهنگ را برای یکدیگر تقویت کنیم. هم از نظر زیستی، هم از نظر آداب زندگی شهری و از نظر عمران شهری و زیباسازی شهری و غیره باید فرهنگ را در جامعه تقویت کنیم که مسئول الگو دادن آن به جامعه مسئولان هستند. مسئولان ما باید در ادارات خود برای ترویج فرهنگی قدم بردارند و اگر خود به وظایف و تکالیف خود آگاه نباشند نخواهند توانست که قدمی در مسیر توسعه فرهنگی بردارند. انشاالله که شهرداری این فرهنگ را جا بیندازد ولی فرهنگ یک مقوله کلان است.

شما اخیرا در صحن شورا در مورد ترافیک شهری سخن گفتید. با توجه به شرایط موجود در شهر اردبیل و پروژه‌های ترافیکی در دست احداث، شهرداری و شورای شهر چه برنامه‌هایی را برای این موضوع دارند و در وضعیت اقتصادی کنونی چگونه این پروژه‌ها مدیریت می‌شوند؟
درمورد پل‌های در دست احداث، پل داروپخش به نظر من از منظر مهندسی و فنی آنچنان که باید کارآمد نخواهد بود و در شورای چهارم این پل به شهرداری در واقع تحمیل شد. در واقع عده‌ای از اعضای شورای شهر در آن دوره به دنبال تحقق خواسته‌های خود بودند که این پل را تصویب کردند. درصورتی که نظر من این بود که این پل باید در میدان وحدت احداث می‌شد. این پروژه تحمیل شد و در وقت مقرر هم به پایان نرسید. و اما در مورد پل قدس، با توجه به سطح پایین درآمد شهرداری‌ها در کشور و در شهر ما و وضعیت اقتصادی نامناسبی که وجود دارد این پروژه به کندی به پیش می‌رود و نمی‌شود با این وضعیت پروژه‌هایی مثل پل قدس را به موقع به سرانجام رساند.

به نظر می رسد که این مشکل را از سوی وضعیت اقتصادی می بینید. چگونه می‌توان با آن مقابله کرد؟
با تکیه بر جیب مردم در ایــن وضعیت اقتصادی 
نمی‌شود شهرداری را مدیریت کرد. درآمد شهرداری پایین است و نمی‌شود از این درآمدها 600 میلیارد تومان بودجه شهرداری را تامیـن کرد. شهرداری، مخصوصا در مراکز استــان‌ها و کلان شهــرها، زمانی می‌تواند موفق باشد که سرمایه گذاری کند و مشارکت مردمی را جلب کند که در شهرهای بزرگ دیگر هم همین کار را می‌کنند ولی این دیدگاه در شهر ما ضعیف‌تر است.

 من بارها به همــکارانم و مسئولیــن استانی گفته‌ام که باید به دنبــال جذب سرمایه ‌گذار و مشارکت‌کننده باشیم. شــرایط در استان و شهر ما برای حضور سرمایه گذار مساعد نیست و معمولا سرمایه‌گذارهــا از حضــور در اردبیل خـــودداری می کنند. به همین دلیل ما از سایر استان‌ها عقب‌تر هستیم و به دنبال اداره شهرداری با پول شهروندان هستیم. 

رفتار شورای شهر پنجم کمتر هیجان زده رفتار می‌کند  به نظر می رسد که سعی دارد بر مدار آرامش بیشتر بچرخد. این موضوع را چگونه می‌بینید؟
آرامش زمانی درست است که ما به خواسته‌هایمان هم برسیم. حدود یک سال و نیم از شورای پنجم می‌گذرد، توفیق ما در این مدت چه بوده است؟ ما باید در تکاپو باشیم تا خواسته‌های شهروندان را برآورده کنیم. ما اگر هیجان زده هم رفتار کنیم ولی به نتیجه خوب برسیم بهتر از این آرامش است. تنش زمانی اتفاق می‌افتد که اختلاف نظر و بحث مهمی به منظور انجام کار بزرگی در میان باشد که متاسفانه در این برهه چنین نیست. 

به عبارتی این به نوعی پرهیز از رفتارهای تعارفی هست؟
قانون باید در جامعه ما حاکم باشد و مدیریت‌های تعارفی کنار برود تا بتوان پیشرفت کرد. در کشور ما افراد شایسته بسیاری هستند اما افراد خطاکاری هم هستند که بر سر کار هستند، باید با آنها با قانون برخورد کرد و کار را به کاردان سپرد. 
اگر ما اعضای شورای شهــر در انجــام اختيارات خود كلان نگر و جامع نگر باشيم و به جاي تمركز بر شهرداری، ديگر دستگاه‌ها را درباره وظايفشان به چالش بكشانيم بعيد است چنين سوء تفاهمی پيش بيايد كه مثلاً شورا در كار اجرايی شهرداری دخالت می‌كند.

/در بازنشر این نوشتار از سی روز آنلاین امانتدار منبع انتشارباشیم/ 

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران