Menu Close Menu
سایه روشن های واگذاری کشت و صنعت مغان در گفت و گو با استاندار اردبیل

درآمد فروش کشت و صنعت در منطقه هزینه می شود

درآمد فروش کشت و صنعت در منطقه هزینه می شود

مجتمع کشت و صنعت مغان پس از کش و قوس های فراوان به بخش خصوصی واگذار شد، اما با این وجود هنوز حرف و حدیث ها در این زمینه پایانی ندارد و هر کس از منظر و نگاه خاص خود در زمینه واگذاری این بنگاه بزرگ اقتصادی قضاوت می کند.

هنوز سوال های بی شماری اذهان مردم منطقه را در باره نحوه واگذاری این بنگاه اقتصادی و آینده آن به خود مشغول کرده است، اینکه آیا این بنگاه واقعا با قیمت ارزان به فروش رفته؟ مالک جدید این کشت و صنعت آیا اهلیت لازم را دارد؟ سرنوشت کارکنان این شرکت در آینده چگونه خواهد بود؟ آیا امکان فروش و خرد سازی اراضی آن وجود دارد؟ و بسیاری سوال های دیگر که پیرامون این موضوع وجود دارد. 

اکبر بهنامجو ، استاندار اردبیل بعنوان آگاه ترین شخص به موضوع که خود را بیش از هر چیز امین و خیر خواه مردم استان در موضوع واگذاری کشت و صنعت مغان می داند، تاکید دارد که اجازه تعدی و تضییع کوچک ترین حق مردم را نمی دهد.

واگذاری کشت و صنعت بر اساس قانون و به نفع منطقه است 
استاندار اردبیل با بیان اینکه واگذاری کشت و صنعت مغان بر اساس اصل 44 واگذار شده و لازم الاجرا می باشد، گفت: این مجتمع بزرگ با وجود ظرفیت و توانمندی اقتصادی خود بواسطه دولتی بودن نتوانسته تاثیر چندان مهمی در چهره اقتصادی منطقه و استان داشته باشد و تداوم وضعیت فعلی حیات و موجودیت آن را تهدید می کرد.
بهنامجو ادامه داد: واگذاری این بنگاه بزرگ اقتصادی به بخش خصوصی یکی از راهکارهای اساسی نجات ، احیا و رونق آن می باشد و با این هدف مدیریت استان موافق این واگذاری بود هر چند که عملیات مربوط به این واگذاری از چند سال پیش مطرح بوده است.
وی با اشاره به روند واگذاری کشت و صنعت مغان بیان کرد: توافق مدیریت استان با این واگذاری به این معنی نیست که در استان به موضوع بی تفاوتی وجود داشته باشد، مسئولان استان در این باره بسیار حساس هستند و مطمئنا در واگذاری آن احیا و رونق اقتصادی منطقه را مد نظر داشته و بر امور نظارت دارند.
او با اشاره به مسائل حاشیه ای برنده نخست مزایده شرکت کشت صنعت مغان افزود: با توجه به حساسیت مسئولان به سرنوشت کشت و صنعت مغان از همان ابتدا موضوع اهلیت برنده مزایده مورد تاکید و توجه بود و زمانی که مطمئن شدیم که خریدار از اهلیت و شایستگی لازم برخوردار نیست اقدام همه جانبه برای لغو این واگذاری صورت گرفت.
بهنامجو گفت: لغو مزایده کار سختی بود و تلاش گسترده ای از سوی مدیریت استان و نمایندگان برای ثابت کردن عدم اهلیت و شایستگی برنده مزایده صورت گرفت و برای این امر از دستگاه قضایی و مقام های امنیتی هم کمک گرفته شد.


 مالک جدید کشت و صنعت توانایی اقتصادی و اهلیت لازم را دارد
استاندار اردبیل در باره مالک جدید شرکت کشت و صنعت مغان پس از لغو اهلیت خریدار اول گفت: مالک جدید این شرکت 'یونس ژائله' صاحب شرکت معتبر 'شیرین عسل' می باشد، وی از جمله کارخانه داران و صادرکنندگان موفق کشور بوده و در ده ها کشور خارجی نیز به فعالیت اقتصادی مشغول است.
بهنامجو اضافه کرد: این فرد همچنین دارای تجربه در زمینه راه اندازی و اداره کشت و صنعت بوده و تصورم این است که می تواند موجب تحرک و پویایی مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان باشد.
او اضافه کرد: ژائله نفر دوم مزایده برگزار شده توسط شرکت خصوصی سازی برای واگذاری کشت و صنعت مغان بوده و پس از ثابت شدن عدم اهلیت نفر اول به طور قانونی کشت و صنعت به او واگذار شده است.
استاندار اردبیل گفت: علاوه بر انجام تحقیقات دقیق و کافی در زمینه اهلیت ژائله، با وی دیدار و در جریان چند و چون طرح های توسعه ای وی در مورد کشت و صنعت مغان قرار گرفته ام. 
بهنامجو با بیان اینکه اهلیت و شایستگی اقتصادی این فرد امری ثابت شده ،افزود: طرح های توسعه ای مورد نظر این فرد دورنمای خوشی برای کشت و صنعت مغان در پی خواهد داشت.
به گفته وی، عملکرد مجموعه تولیدی شیرین عسل در مجموع عملکرد موفقی بوده که 160 نوع کالا در هفت کشور تولید می کند و به 62 کشور هم محصولات خود را صادر می کند و هم اکنون صادر کننده نمونه کشور نیز می باشد.
بهنامجو بیان کرد: این سرمایه گذار می تواند در صنایع تبدلی لبنیات ، دامپروری ، کشاورزی و دیگر زمینه ها سرمایه گذاری کند تا اشتغال بیشتری هم در منطقه با اولویت جوانان مغان ایجاد شود.
استاندار اردبیل همچنین افزایش میزان تولیدات دامی، باغی ، بازسازی ، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و صادرات محور کردن این مجموعه را از جمله شروط واگذاری کشت و صنعت مغان عنوان کرد.


قیمت واگذاری کشت و صنعت مغان بر اساس پیشنهاد برنده اول می باشد
بهنامجو با اشاره به برخی مطالب و ادعاها در باره واگذاری ارزان کشت و صنعت مغان بیان کرد: با اینکه مالک جدید نفر دوم پیشنهاد دهنده بوده، اما واگذاری بر اساس همان قیمت پیشنهادی نفر اول می باشد.
وی بیان کرد: بر خلاف برخی مطالب مطرح شده در باره ارزان فروشی، باید گفت که اینگونه نیز نیست، مبلغ پیشنهادی برنده مزایده رقم قابل توجهی است که اگر به استان تزریق شود می تواند موجب کمک به توسعه زیرساخت های استان و منطقه شود.
بهنامجو بیان کرد: مردم هیچ نگرانی از این واگذاری نداشته باشند چرا که سرمایه گذار اشتغال زایی و رونق و توسعه این شرکت را متعهد شده است.


 تعدیل نیرو در کار نیست، مالک جدید بدنبال افزایش کارگران کشت و صنعت است 
استاندار اردبیل با رد برخی ادعاها در باره احتمال تعدیل نیرو و یا تزریق نیروهای غیر بومی به مجموعه کشت و صنعت گفت: مالک کشت و صنعت نه تنها بدنبال تعدیل و اخراج کارگران و کارکنان مجموعه کشت و صنعت مغان نیست بلکه وعده افزایش هزار و 500 کارگر به تعداد کارکنان فعلی این بنگاه اقتصادی را نیز داده است.
وی بیان کرد: با پیاده سازی ایده های توسعه ای مالک جدید کشت و صنعت مغان ، بی شک فرصت های شغلی جدید در این شرکت ایجاد خواهد شد ضمن اینکه وی وعده داده که اولویتش در بکارگیری نیروها افراد و ساکنان بومی منطقه باشد.
او اظهار داشت: این سرمایه گذار متعهد شده ضمن حفظ پرسنل موجود، مجموعه باغات، گاوداری و دیگر واحدهای راکد کشت و صنعت را احیا و با ایجاد صنایع تبدیلی زمینه فرصت های جدید شغلی را در شرکت فراهم سازد.
بهنامجو گفت: ما نه تنها به دنبال حفظ اشتغال موجود هستیم بلکه با ارتقای بهره وری و حرکت به سمت صادرات شاهد افزایش تعداد شاغلان و تولید در این شرکت خواهیم بود.


 زمین های کشت و صنعت قابل واگذرای و تغییر نیست 
استاندار اردبیل در باره برخی دغدغه ها در باره احتمال فروش و یا خرد سازی زمین های متعلق به شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: به هیچ وجه در این زمینه نگرانی وجود ندارد.
بر اساس قانون دست کم تا 10 سال آینده مالک حق ایجاد تغییر، خردسازی و فروش زمین و اموال شرکت کشت و صنعت را ندارد، ضمن اینکه نمی تواند اقدام به واگذاری سهام شرکت کند و از این بابت نگرانی وجود ندارد.
به گفته وی، تا پایان پرداخت اقساط و تسویه حساب هیچگونه تغییر جدی در این شرکت به جز طرح های توسعه ای و رونق اقتصادی آن قابل انجام نیست و بر این امر نیز نظارت لازم انجام خواهد شد.
او افزود: با توجه به شرایط واگذاری و نیز توانمندی اقتصادی مالک جدید شرکت کشت و صنعت مغان انتظار می رود که در این مدت روند توسعه ای آن بگونه ای باشد که نه تنها این مجتمع تضعیف نشود بلکه رونق گرفته و نیاز به طرح های جدید توسعه برای آن باشد.


 درآمد فروش کشت و صنعت در منطقه هزینه می شود
استاندار اردبیل در ادامه همچنین به موضوع سرنوشت درآمد ناشی از واگذاری کشت و صنعت گفت: بر اساس قانون مبلغ دریافتی باید به حساب خزانه واگذار شود اما در دیدارهایی با معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه بر روی مکانیسم هایی توافق شده تا این مبلغ وارد چرخه توسعه استان شده و درآمد ناشی از فروش کشت و صنعت در منطقه و صرف توسعه زیرساخت ها و رفاه مردم شود.
وی افزود: اگر سالانه سه هزار میلیارد ریال از محل درآمد واگذاری کشت و صنعت در این استان هزینه شود تحول بزرگی در منطقه ایجاد شده و می تواند ضمن ایجاد تحول درآمد سرانه منطقه مغان را نیز بالا ببرد.


 مردم در باره واگذاری کشت و صنعت به هیچ وجه نگران نباشند 
استاندار اردبیل به شهروندان استان به ویژه اهالی منطقه مغان اطمینان داد که مسئولان استان به دقت مسائل مربوط به کشت و صنعت مغان را رصد می کنند و با حساسیت تمام به دنبال حفظ منافع عمومی و حقوق شهروندان بوده و اجازه هیچ گونه سوء استفاده را نخواهند داد.
بهنامجو اضافه کرد: موضع ما در خصوص این واگذاری کاملا شفاف، روشن و کارشناسی است و با دقت و حساسیت موضوع را دنبال می کنیم تا این واگذاری به صورت صحیح انجام پذیرد.
وی بیان کرد: در تمام مدتی که این شرکت به صورت دولتی اداره شده زیان ده یا کم بازده بوده و تجربه جهانی و ملی نشان داده که دولت نمی تواند بنگاه دار موفقی باشد.
استاندار اردبیل واگذاری این شرکت به بخش خصوصی واقعی را اقدام درست و در راستای ابلاغ مقام معظم رهبری و اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی دانست و گفت: مسئولان استان به این موضوع بی تفاوت نیستند و با دقت و حساسیت آن را دنبال می کند.
استاندار اردبیل افزود: این شرکت باید به خریدار دارای توان، تخصص و تجربه لازم واگذار می شد تا هم سهم استان از صادرات را افزایش دهد و هم بتواند با بکارگیری نیروهای جوان و آماده کار منطقه، سهم بیشتری در ایجاد اشتغال ایفا کند.
وی بیان کرد: جوسازی درباره واگذاری شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به صلاح نیست و باید اطلاع رسانی دقیق به مردم درباره این واگذاری صورت گیرد.
استاندار اردبیل اضافه کرد: اظهارنظرهای غیرکارشناسی درباره این واگذاری موجب تشویش اذهان عمومی می شود و ضروری است نگرانی اهالی مغان و کارکنان این شرکت برطرف شود. 
او تاکید کرد که این واگذاری با هدف بهبود امور صورت گرفته و اگر احساس می شد که این امر باعث ایجاد تحول اقتصادی در منطقه و بهبود امور کشت و صنعت مغان نمی شود هرگز این واگذاری صورت نمی گرفت، این شرکت یکی از بزرگترین بنگاه های اقتصادی بخش کشاورزی کشور بوده و واگذاری آن منجر به افزایش بهره وری آن می شود.
وی حفاظت از حقوق شهروندان را وظیفه خود و مجموعه حاکمیت دانست و ادامه داد: این شروط را هم به صورت مکتوب و هم در جلسات حضوری به استحضار مقام های عالی کشوری رسانده ایم و تا زمان حصول اطمینان از اهلیت و حفظ حقوق مردم استان از واگذاری این شرکت ممانعت به عمل آورده ایم.
شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با داشتن اراضی وسیع زراعی ، 2 هزار و 600 هکتار باغات مدرن میوه ، مجتمع بزرگ دامپروری ، کارخانه های قند ، لبنیات ، فرآوری میوه و چند واحد تولیدی دیگر از شرکت های منحصر بفرد کشور محسوب می شود.
طرح واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی در چارچوب اجرای اصل 44 از سال ها پیش مطرح بوده و به تازگی با برگزاری مزایده، این شرکت به بخش خصوصی واگذار شده است.

/منبع : ایرنا/

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران