Menu Close Menu
یونس رونقی، عضو شورای شهر از چالش‌های این روزهای پارلمان شهری می‌گوید:

باید با ریسک پذیری به جلو برویم

باید با ریسک پذیری به جلو برویم

یونس رونقی هم عضو شورای شهر است و هم کارمند شهرداری اردبیل، او شرایط دو طرف پارلمان و دستگاه اجرایی شهر را به خوبی می‌شناسـد و بـه چـالش‌های هر دو طـرف آگاه است. وقتـی برای مصاحبه با او به ساختمان شورای شهر می‌رویم او را در اتاقی پر از مراجعه کننده و در حال پاسخگویی به خواسته‌ها و مسائل شهروندان می‌بینیم. پس از ساعتی انتظار در چند دقیقه و به صورت کوتاه از رونقی در مورد چالش‌های شورای شهر و شهرداری، کرده‌ها و برنامه‌ها پرسیدیم.   

سی روز آنلاین: پس از حدود یک سال و دو ماه حضور در شورای شهر اردبیل، اوضاع شهرداری و شورای شهر را چگونه می‌بینید؟
من چون هم کارمند شهرداری هستم و هم عضو شورای شهر، از وضعیت هر دو طرف اطلاع دارم. چالش اصلی در وضعیت کنونی در شهرداری و شورای شهر چالش مالی است، درآمد شهرداری‌ها عملا در کل کشور به شکل محسوسی کاهش یافته است. در این حالت شورای شهر تلاش می‌کند که در حد توان بخش خصوصی را وارد کار کند. یعنی در حالت کلی مجموعه شهرداری و شورای شهر در تلاش هستند که تامین بودجه کنند تا پروژه‌های شهری را به پیش ببرند. پروژه‌هایی که در حال حاضر انجام شده‌اند یا در حال انجام هستند به واقع یک شاهکار از سوی مجموعه شهرداری و شورای شهر است، چرا که برای مثال ما قیر را چند ماه پیش به مبلغ 640 هزار تومان تامین می‌کردیم ولی الان به مبلغ چهار میلیون و نیم خریداری می‌شود. پس در این وضعیت اقتصادی انجام دادن پروژه‌های عمرانی یک شاهکار است.


سی روز آنلاین: طبیعتا در چنین شرایطی نمی‌توان هر پروژه‌ای را انجام داد.
دقیقا، و به همین منظور در وضعیت کنونی تمام تلاش شورای شهر برای اولویت بندی پروژ‌ه‌ها است. چون اگر در این شرایط اقتصادی بخواهیم بدون اولویت کار کنیم به مشکل برمی‌خوریم. ما تلاش می‌کنیم که پروژه‌های مهم را تعریف کرده و با تامین بودجه از طرق مختلف این پروژ‌ه‌ها را به پیش ببریم. 

سی روز آنلاین: شما قبلا هم به کلمه شاهکار درخصوص پروژه‌هـای شهـرداری اشـاره کرده‌ایـد، چـرا پروژه‌های شهرداری در این وضعیت شاهکار است و چگونه این پروژه‌ها به انجام می‌رسد؟
برای این وضعیت من کلمه شاهکار را استفاده کرده‌ام و می‌کنم، چرا که اگر پول باشد کار کردن آسان است، اما در شرایطی که از نظر اقتصادی مشکلات بسیاری داریم کار کردن سخت است و به نظر من می‌توان به جرات گفت که شهرداری در این وضعیت مالی در اجرای پروژه‌ها شاهکار کــرده است. چــون وضعـــیت مالی شهـــرداری خوب نیست، الان مــا شاهد یک مدیریت بی پول هستیم، کــه در این مدیریت با استفاده از پتانسیل‌های مختلف استانی و کشوری سعی بر انجام پروژ‌ه‌های مهم شهر با هزینه‌های پایین داریم.

سی روز آنلاین: آیا در این شرایط شهرداری نباید به دنبال یک درآمد پایدار باشد؟ ایـن درآمد پایدار چگونه به دست می‌آید؟
درآمد پایدار وقتی به وجود می‌آید که کل اقتصاد ما رونق داشته باشد. ما امروز در اقتصاد کشور با مشکلات بسیاری روبرو هستیم و تا زمانی که چرخ اقتصاد به خوبی نچرخد شهرداری هم نمی‌تواند به درآمد پایدار برسد. اعضای شورای شهر امسال در سفری به تهران به دنبال جذب بخش خصوصی برای انجام پروژه در شهر اردبیل بودند، اما شرایط به گونه‌ای است که بخش خصوصی با وجود زمین و پروانه رایگان باز هم تمایلی به انجام پروژه ندارد، در صورتی که اگر شرایط مساعد باشد بخش خصوصی خود باید به دنبال انجام این پروژه‌ها باشد.

سی روز آنلاین: پروژه‌های مشارکتی در این شرایط نقش اصلی را بازی می‌کنند، وضعیت این پروژه‌ها در حال حاضر چگونه است؟
برخی پروژه‌ها که سرمایه کلانی نمی‌خواهد الان به صورت مشارکتی در حال انجام است، برای مثال در شورابیل پروژه‌های متعددی در دست انجام است، اما پروژ‌ه‌های مد نظر ما که پروژ‌ه‌های بزرگی هستند در وضعیت کنونی سرمایه‌گذاران مایل به انجام آنها نیستند. ما امسال بالای 30 پروژه مشارکتی آگهی کرده‌ایم و سرمایه‌گذاران را دعوت کرده‌ایم و بسیاری از این پروژه‌ها در دست انجام است، اما مشکل اصلی در انجام پروژه‌های بزرگ است. در نهایت باید بگویم که در این شرایط باید با ریسک پذیری به جلو برویم وگرنه نمی‌شود کاری را به جلو برد. 

/در بازنشر این نوشتار از سی روز آنلاین امانتدار منبع انتشارباشیم/ 

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران