Menu Close Menu
چرا ساماندهی دستفروشان برای شهرداری یک دغدغه اجتماعی شده است؟

رویکرد رشد اقتصادی و توسعه شهری

رویکرد  رشد اقتصادی و توسعه شهری

با افزایش جمعیت شهرها و روند رو به رشد شهرنشینی در جامعه، پرداختن به تمام جوانب زندگی شهری همچون امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و حتی سیاسی مورد توجه مدیران بوده است. در این میان مبحث اقتصاد شهری و توسعه آن به دلیل اثرگذاری بر سایر موارد بیشتر از امور دیگر اهمیت دارد.  

سی روز آنلاین:
هر سازمانی که پا به عرصه‌ی وجود می‌گذارد، دارای رسالتی است. رسالت هر سازمان در حقیقت فلسفه‌  وجودی آن است و بیان می‌دارد که سازمان در پی دستیابی به چه اهدافی است. شهرداری‌ها نیز به‌عنوان سازمان‌های عمومی از این قاعده مستثنا نیستند. رسالت و هدف بنیادی سازمان شهرداری، مدیریت مطلوب توسعه‌ی شهری و ارائه‌ی خدمات کیفی به شهروندان است تا در پرتو چنین خدماتی، زندگی شاداب و آرامش بخشی را تجربه کند.

با افزایش جمعیت شهرها و روند رو به رشد شهرنشینی در جامعه، پرداختن به تمام جوانب زندگی شهری همچون امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و حتی سیاسی مورد توجه مدیران بوده است. در این میان مبحث اقتصاد شهری و توسعه آن به دلیل اثرگذاری بر سایر موارد بیشتر از امور دیگر اهمیت دارد.

 اگر چه شهرداری‌ها در اتخاذ اهداف بنیادی با یکدیگر مشترک‌اند اما مسیرهایی که هر کدام برای رسیدن به هدف مذکور بر می‌گزینند، متفاوت است. مسیری که شهرداری‌ها در طی سالیان متمادی در پیش می‌گیرند، ناشی از جهت‌گیری‌ها و دیدگاه‌هایی است که مدیران عالی آن مجموعه‌دارند. در شرایط کنونی که در برخی موارد دچار تحریم اقتصادی شده‌ایم نقش مدیر عالی سازمان شهرداری که شخص شهردار است، نقشی بی‌بدیل بوده و دیدگاه‌های وی، سمت و سو و جهت‌گیری‌های عمده و اصلی شهرداری را تعیین می‌کند. تحریم اقتصادی یعنی هر قیدی که به وسیله کشور فرستنده بر تجارت و سرمایه‌گذاری بین‌المللی کشور هدف، در راستای وادار ساختن تغییر سیاستی وضع شود.

 از آفاتی که در سیستم مدیریت بخش عمومی وجود دارد آنست که برخی مواقع شعارهای مطرح‌شده از سوی مدیران ارشد بخش عمومی به طور مطلوب اجرایی نمی‌شوند. به دلیل جایگاه این مدیران شعارهای مطرح‌شده از سوی آن‌ها به طور وسیعی در میان مردم انعکاس پیدا می‌کند و سطح انتظارات مردم را بالا می‌برد؛ بنابراین عدم اجرایی شدن شعارهای محوری مدیر عالی سازمان، یعنی شخص شهردار، لطمه‌ی جدی به سرمایه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و حتی سیاسی شهر وارد می‌سازد. بر این اساس، میزان موفقیت مجموعه شهرداری در تحقق شعارها می‌باشد.

تحقق شعارها یعنی عملکرد مفید فعالیت‌های مدیران که در توسعه یا توقف رشد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و حتی سیاسی شهرها نیز نمایان می‌شود. این گونه است که شهرداری‌ها با انتخاب مدیران شایسته و برنامه‌ریزی دقیق باعث تأمین نیازهای روزمره مردم حتی در موقعیت تحریم با نازلترین قیمت و مطلوب‌ترین کیفیت و زمینه سازی جهت توسعه مراکزی همچون فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز خرید، میادین میوه وتره بار و ... می‌شوند.

با توسعه چنین مراکزی از یک سو زندگی معیشتی شهروندان بهبود می‌یابد و از سوی دیگر شغل‌های مستمر و پایدار ایجاد می‌شوند.

ایجاد شغل‌های مستمر و پایدار در بسیاری از کشورها، شهرها را سوی جهانی شدن در رقابت شهری سوق می‌دهد و باعث رشد اقتصاد و توسعه کشور می‌شود. به امید روزی که شعارهای مدیران تحقق یابد و شهر و شهرداری‌های ایران از نظر توسعه اقتصادی پیشرفت کنند.

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران