Menu Close Menu
شهردار اردبیل: نوسازی بافت فرسوده از برنامه‌های کلیدی شهرداری اردبیل است

بافت فرسوده اردبیل رنگ و بوی تازگی می گیرد

بافت فرسوده اردبیل رنگ و بوی تازگی می گیرد

به گفته لطف اللهیان، به دلیل اینکه توسعه تمامی مناطق شهری یکجا دیده می‌شود ما در تسهیلات اعطایی تفاوتی بین مناطق مرکزی و حاشیه شهر قائل نشدیم و حتی برای تشویق حاشیه‌نشینان بسته‌های تشویقی پیش‌بینی شده است.

سی روز آنلاین:

روند نوسازی بافت‌های فرسوده در اردبیل، با تعریف بسته تسهیلات تشویقی، شتاب بیشتری به خود گرفته است. شهرداری اردبیل به طور جدی وارد احیا و نوسازی  بافت فرسوده شده و مصمم است تا احیای تمامی بافت‌های فرسوده شهر اردبیل تا پایان برنامه پنجم توسعه به سرانجام برساند. به گفته شهردار اردبیل با توجه به اینکه بخش زیادی از بافت‌های فرسوده در اردبیل واقع شده باید تلاش کنیم تا به برنامه ‌ریزی و هدفگذاری مورد نظر در زمینه احیای بافت ‌های فرسوده تا موعد مقرر دست یابیم. اردبیل از جمله شهرهایی است با توجه به قدمت و پیشینه خود از بافت فرسوده و قدیمی قابل توجهی برخوردار است.بنا به آمار بیش از 10 درصد از مساحت شهر اردبیل به عنوان مرکز استان دارای بافت های فرسوده مصوب بوده و باید نوسازی و بهسازی شود که بخشی از آن در محلات کم برخودار و اطراف کمربندی شهر قرار دارد. شهرداری در این حوزه نگاهی یکسان برای توسعه متوازن در شهر را مد نظر دارد. لطف اللهیان می گوید: برای شهرداری بافت فرسوده حاشیه و متن ندارد و تلاش ما این بوده که شهروندان در هر منطقه‌ای ساکن هستند از تسهیلات استفاده کنیم.

 

چرا احیای بافت فرسوده از اهمیت برخودار است؟

سکونتگاه های غیر رسمی به همراه مناطقی از شهر که بافت غیراصولی و فرسوده دارند، همیشه به عنوان یک چالش جدی برای دولت و شهرداری ها بوده است. استان اردبیل در هر دو مورد بافت فرسوده و سکونت گاههای غیررسمی آمار  چندان مطلوبی ندارد. بیش از دو هزار و 669 هکتار با سکنه بیش از 141 هزار نفر که یک هزار و 145 هکتار سکونتگاه غیر رسمی و نیز حدود یک هزار و 523 هکتار بافت ناکارآمد میانی در استان اردبیل شناسایی شده است. بنا به آمار این رقم حدود 30 درصد مساحت شهرهای بزرگ استان را در بر می گیرد.

در بافت فرسوده ساختمان بنیه ای سست و ضعيف دارد و  شبكه زيرساختي فرسوده و ناكارآمد در کنار عدم دسترسی آسان به حمل و نقل، باعث می شود، ساکنان آنها در برابر حوادثی احتمالی مثل آتش سوزي، زلزله، فرونشست زمين يا ريزش آسيب پذير شوند. علاوه بر مشکل تامین ایمنی شهروندان، این بافت ها گاه معضلاتی اجتماعی را نیز دامن می زنند.

به گفته شهردار اردبیل بافت‌های فرسوده تلفیق مسائل و مشکلات کالبدی و اجتماعی در شهر هستند. وی نوسازی بافت فرسوده را از برنامه‌های کلیدی شهرداری اردبیل می داند.

در مورد احیا و نوسازی بافت فرسوده سازمان مسکن و شهرسازی و شهرداری بار اصلی را به دوش دارد. شهرداری اردبیل در دو  سال گذشته نگاه ویژه ای به احیای بافت فرسوده هم در نقاط کم برخودار و هم بافت قدیمی شهر داشته است. در این راستا به گفته لطف اللهیان بسته های ویژه ای  به عنوان تشویقی در نظر گرفته شده است.

 

شهرداری چگونه از احیای بافت فرسوده حمایت می کند؟

شهردار اردبیل می گوید: به منظور بهسازی بافت فرسوده تسهیلاتی پیش‌بینی شده است که در مرکز شهر و حاشیه قابل استفاده است.

به گفته لطف اللهیان، به دلیل اینکه توسعه تمامی مناطق شهری یکجا دیده می‌شود ما در تسهیلات اعطایی تفاوتی بین مناطق مرکزی و حاشیه شهر قائل نشدیم و حتی برای تشویق حاشیه‌نشینان بسته‌های تشویقی پیش‌بینی شده است.

مثلا شهرداری عوارض نوسازی بافت های فرسوده تا سه سال اخذ نمی کند،50 درصد تخفیف تراکم را براساس قانون در نظر گرفته و اعمال می‌کند این مهم ترین بخش  از بسته تسهیلات تشویقی است که شهرداری اردبیل برای بافت فرسوده در نظر گرفته است. به این موارد تخفیف تا سقف پنج میلیون ریال به ازای احداث هر واحد مسکونی در بافت فرسوده شهری اعمال، طراحی رایگان نمای ساختمان و نورپردازی برای متقاضیان ساختمان‌های واقع در بافت فرسوده هم را اضافه کنید.

 اگر راسته و کاروانسرای تاریخی در بافت فرسوده تخریب و بازسازی شود، عوارضی برای احداث پارکینگ آن دریافت نمی شود. همچنین در صورت واقع شدن تا ۲۰ درصد از عرصه ملک در تعریض معابر زیر ۱۲ متری، عوارض پروانه برای احداث پارکینگ و یک طبقه مسکونی در بافت فرسوده دریافت نمی شود. اعتبار پروانه‌های ساختمان‌های مسکونی در بافت کهن از 3 سال به 4 سال افزایش یافته است و در کنار آن از کلیه املاک واقع در بافت کهن عوارض نوسازی و خدمات شهری تا سه سال اخذ نمی‌شود. همچنین معرفی به بانک های عامل جهت اخذ تسهیلات بهسازی و نوسازی را به این موارد اضافه کنید.

 همه این موارد نشان از آن دارد که شهرداری اردبیل به طور جدی با حمایت هایی گسترده وارد مقوله بافت فرسوده شهری اردبیل شده است. در دو سال گذشته به خوبی مشهود است که نگاه شهرداری به مقوله نوسازی بافت‌های فرسوده یک نگاه اجتماعی است و شهرداری با چنین نگاهی، بسته‌های حمایتی برای شهروندان و بخش خصوصی جهت ترغیب به نوسازی بافت فرسوده را تدارک دیده است.

لطف اللهیان  نقش بسته های تشویقی در تسریع روند نوسازی بافت فرسوده را یک فرصت مناسب برای گروه هدف در این طرح می داند که در آن محلات کم برخودار مورد توجه ویژه هم قرار دارند. وی می گوید: در این راستا هم برای مناطق کم برخوردار و هم برخوردار بسته‌های تشویقی تعریف‌شده است تا مورد استفاده شهروندان قرار گیرد.

به نظر می رسد که نوسازی بافت های فرسوده یکی از دغدغه اصلی مدیریت شهری اردبیل باشد. لطف اللهیان از ایده شهر انسان محور و همچنین برنامه هایی در راستای توسعه اجتماعی سخن گفته است. این موارد نشان می دهد که در شهر و افقی که از سوی شهرداری اردبیل ترسیم شده است، شهروندان اهمیت ویژه ای دارند. احیا و نوسازی بافت فرسوده به عنوان بخشی از دغدغه های مهم شهرداری اردبیل روی میز اجرا قرار دارد.

 

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران