Menu Close Menu
علی درزند:

آیا غائله داعش پایان یافته است؟

آیا غائله داعش پایان یافته است؟

داعش نیز محصول اندیشه سلفی گری بوده  که پیشینه آن به " ابن تیمیه " اندیشمند اهل سنت باز می گردد که فرقه " وهابیت " فرزند خلف آن به شمار می‌رود. در این جا نگارنده قصد بیان تاریخچه تاسیس داعش را ندارد که خود مجال دیگری می طلبد. نیت بنده در این جا پرداختن به این موضوع است که آیا با اقداماتی که اخیرا صورت گرفته، عمر دولت اسلامی عراق و شام خاتمه یافته است؟

 سی روزآنلاین/ علی درزند
" دولت اسلامی عراق و شام " به عبارت دیگر " داعش " یکی از نیرومندترین گروه های شبه‌نظامی جهان در سال های اخیر است که با حمله به عراق و سوریه و عملیات تروریستی در نقاط مختلف جهان، باعث رعب و وحشت جهانیان گردیده است. از آنجا که پشت هر عمل و اقدامی یک نظر و ایدئولوژی خوابیده است، داعش نیز محصول اندیشه سلفی گری بوده  که پیشینه آن به " ابن تیمیه " اندیشمند اهل سنت باز می گردد که فرقه " وهابیت " فرزند خلف آن به شمار می‌رود. در این جا نگارنده قصد بیان تاریخچه تاسیس داعش را ندارد که خود مجال دیگری می طلبد. نیت بنده در این جا پرداختن به این موضوع است که آیا با اقداماتی که اخیرا صورت گرفته، عمر دولت اسلامی عراق و شام خاتمه یافته است؟

در نضج و رویش داعش، هم عوامل داخلی موثر بوده اند و هم خارجی. در زمینه داخلی، باید به محیط رویش تفکر سلفی گری توجه خاص باید داشت. این اندیشه معمولا در جایی رشد یافته است که " فقر فرهنگی " کاتالیزور آن بوده است. فقر فرهنگی معمولا به تعصب کورکورانه می انجامد که ثمره آن، برحق دانستن خود و باطل شمردن طرف مقابل است. این فقر فرهنگی معمولا مورد سوءاستفاده کسانی قرار می‌گیرد که خود به این مرام معتقد نبوده ولی منافع خود را در گسترش آن می بیند، همان کاری که تعدادی از کشورها از جمله آمریکا بدان دامن می زنند. البته کشور عربستان در این بازی هم از نظر داخلی دخیل است و هم از نظر خارجی. داخلی بدان جهت که داعش در همان زمینی بازی می‌کند که سعودی ها کارگردانی می کنند. زیرا عربستان حامی سرسخت اندیشه سلفی گری و از جمله وهابیت می باشد و می توان گفت که داعشی ها نوچه های عربستان محسوب می شوند. از جنبه خارجی، عربستان بدش نمی آید که با تکثیر داعش، مرام و ایدئولوژی خود را در جهان و از جمله در خاورمیانه تبلیغ نماید.

در وضعیت فعلی با اقدامات محوری ایران با این که به نظر می‌رسد داعش به آخر خط رسیده است و نفس های آخر خود را می کشد ولی اگر به طور واقع بینانه به قضیه نگاه کنیم، داعش گروه نیست بلکه یک اندیشه خطرناک می باشد که می تواند مثل غده سرطانی تکثیر یافته و نظام جهانی را به خطر اندازد. موقعیت داعش مثل موقعیت "خوارج " در جهان اسلام می باشد، با این که علی  (ع ) در جنگ نهروان آنها را تار و مار کرد ولی تعداد قلیلی که موفق به فرار شده بودند بعدا گروه هایی را ایجاد نمودند که  موج عظیم آن به مدت چندین قرن جهان اسلام را به رنج و زحمت انداخت.

آری با این که در ظاهر به نظر می‌رسد فاتحه داعش خوانده شده است، ولی نباید به ظاهر امر خشنود بود زیرا اندیشه داعشی گری هر زمان و هر کجا می تواند دوباره رخ نموده و تعدادی از دولت ها نیز برای پیشبرد منافع خود از آنها استفاده ابزاری نمایند!

پس برای مبارزه با اندیشه خطرناک داعشی گری باید از جنبه های مختلف فرهنگی ،اقتصادی و سیاسی اقدام نمود زیرا تاریخ نشان داده است که خشونت و ایجاد گروه های تروریستی معمولا در جاهایی رشد می کند که فقر فرهنگی، اقتصادی و سیاسی وجود داشته باشد پس باید همیشه به هوش باشیم!
انتهای پیام/ سی روز آنلاین

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران