Menu Close Menu
نشانه های توسعه اجتماعی در شهر اردبیل چیست؟

آگاهی مردم از حقوق شهروندی یک پیام از پیشرفت اجتماعی

آگاهی مردم از حقوق شهروندی یک پیام از پیشرفت اجتماعی

طیف گسترده دیدگاه‌ها در مورد عملکرد شهرداری اردبیل در سالهای اخیر، نشان از توانایی مدیریت شهری درتحقق رویکرد فرهنگی است. مشارکت مردم در امور شهری و آگاهی از مطالبات خود از جمله اهداف شهرداری اردبیل در راه رسیدن به توسعه پایدار بود که در قالب برنامه ریزی های بلند مدت اجرا با یکسری  برنامه های کوتاه به نتایج مطلوب رسیده است.

سی روز آنلاین/ مژگان عباسی منعم
طیف گسترده دیدگاه‌ها در مورد عملکرد شهرداری اردبیل در سالهای اخیر، نشان از توانایی مدیریت شهری درتحقق رویکرد فرهنگی است. مشارکت مردم در امور شهری و آگاهی از مطالبات خود از جمله اهداف شهرداری اردبیل در راه رسیدن به توسعه پایدار بود که در قالب برنامه ریزی های بلند مدت اجرا با یکسری  برنامه های کوتاه به نتایج مطلوب رسیده است.

مشارکت به عنوان اساسی ترین عنصر در دست یابی به اهداف توسعه، به ویژه توسعه شهری از اهمیت خاصی برخوردار است. هر چه توده مردم جامعه مشارکت بیشتری در امور خود داشته باشند، امکان کسب موفقیت بیشتر فراهم می شود، اقشار پایین و محروم جامعه از نتایج مشارکت و فواید حاصل از توسعه بهره‌مند می شوند. امروزه مشارکت شهروندان در امور شهری یک ضرورت است، ضرورتی که می تواند منجر به توسعه پایدار شهری شود، از همین رو از اولین روزهای آغاز به کار لطف الهیان در قامت شهردار اردبیل توجه ویژه ای به حضور و مشارکت شهروندان در امر مدیریت شهری داشت؛ که با برنامه ریزی های انجام گرفته شاهد نتایج چشمگیری در این زمینه هستیم.

افزایش مطالبات مردم از شهرداری از دیدگاه سطحی و غیر کارشناسانه نشان از عدم توانایی مدیریت شهری در انجام وظایف خود است، در حالیکه با نگاهی "هوشمندانه" می توان دریافت، تغییر ساختار شهرداری و تغییر رویکرد آن در جهت مثبت بوده است که سطح مطالبات مردم از این ارگان را بالا برده است.

لطف اللهیان با شعار "توسعه فرهنگی" وارد عرصه مدیریت شهری شد، او می دانست بالا بردن سطح مطالبات شهروندان یک شهر از مدیریت شهری اولین قدم در یک تحول بزرگ اجتماعی و فرهنگی است. اکنون پس از گذشت قریب بر 3 سال از آغاز به کار وی در مسند شهرداری اردبیل با وجود اقدامات کم سابقه عمرانی در سطح شهر، کم و بیش انتقاد هایی از سوی شهروندان دریافت می شود، و این امر نشان می دهد لطف اللهیان در پیشبرد اهداف خود موفق بوده است.

لطف اللهیان از ابتدای ورود خود به این عرصه مخالفان سرسختی نیز داشت، او مسیر سخت توسعه فرهنگی و اجتماعی را می شناخت از این رو بارها بر تقدم توسعه فرهنگی بر توسعه عمرانی اشاره  می کرد. اکنون پس از گذشت نزدیک به 3 سال مردم طعم سازندگی را چشیده اند. و هر انتقاد از سوی مردم لطف الهیان را برای ادامه راه مطمئن تر می سازد، و می داند این مردم پس از این مدیریت شهری را هدایت خواهند کرد و هر شهرداری بر سر کار باشد توسعه فرهنگی پایه ریزی شده از سوی لطف اللهیان پیشرفت شهر را تضمین خواهد کرد.

در این سه سال گذشته اقدامات وسیعی صورت گرفته است که شاید کمتر کسی به برنامه ریزی های موجود در پس این اقدامات واقف باشد.

طرح پاکبانان محرم که که امسال برای سومین سال متوالی در سطح شهر اردبیل برگزار شد و شهروندان بیش از سالهای گذشته حمایت خود را نشان دادند در واقع برنامه ای برای فرهنگ سازی کاهش زباله و برجسته کردن معضل زباله در سطح شهر بود. به گفته شهردار اردبیل هر شهروند اردبیلی روزانه 700 گرم زباله تولید می کند که این میزان بیش از استاندارد ایران و جهان است و با توجه به هزینه های صرف شده در این زمینه لزوم فرهنگ سازی بیش از پیش به چشم می خورد که لطف اللهیان در ابتدای ورود خود به عرصه مدیریت شهری با استفاده از ظرفیت عزاداری ابا عبدالله الحسین و با مشارکت سازمان های مردم نهاد طرح پاکبانان محرم را کلید زد.

گسترش همکاری با سازمان های مردم نهاد نیز از برنامه های لطف اللهیان بود که تا به امروز به خوبی پیش رفته است، اعتقاد شهرداراردبیل معتقد است، مدیریت شهر با همکاری مردم و به ویژه همکاری شهروندانی که دغدغه پیشرفت شهر را در سر دارند بسیار مفید بوده و امر شهروند سازی را تسریع می بخشد.

مدیریت شهری با روش نوین در اردبیل بسیار نوپاست و چاشنی صبر می تواند نتایج بسیار چشمگیری در بر داشته باشد. هر اتفاق نو بدون شک کاستی هایی در پی دارد و انتقاد سازنده می تواند این کاستی ها را مرتفع کند.

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران