Menu Close Menu
در سفر اعضای کمیسیون کشاوزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به اردبیل چه گذشت؟

اتاق اردبیل نبض کشاورزی استان را احیا می کند

اتاق اردبیل نبض کشاورزی استان  را احیا می کند

    اعضای کمیسیون کشاوزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به اردبیل سفر کردند و در با فعالان و نمایندگان بخش کشاورزی استان به گفتگو نشستند. در جریان این سفر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اردبیل نقشی محوری و به نوعی میزبانی را عهده دارد بود. آنچه در پی می آید منتخبی از مهمترین مباحث مطرح شده در جریان سفر است.

سی روز آنلاین

آیت الله عاملی؛ نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل:

دولت و مجلس در تشخیص اولویت ها نباید دچار خطا شوند چرا که باید در همه حوزه ها الویت کشور معلوم و مبرهن باشد. یکی از مشکلاتی که ما در حوزه مدیریتی کشور با آن روبرو هستیم اینکه متاسفانه بین ستاد و صف فاصله و اختلاف افتاده است در حالی که باید در تصمیم گیری های کلان کشور و رفع مشکلات کشور از نزدیک نارسائی ها و مشکلات را دیده و در مورد حل آنها تصمیم گیری کنیم.

اقتدار و حاکمیت و عزت این کشور در گرو توجه به بخش کشاورزی است چرا که در شرایط آرمانی و رسیدن به بهترین وضعیت باید به بخش کشاورزی و تولیدکنندگان این حوزه بها داده و برای آن اهمیت قایل شویم.

به نظر می رسد در کشور مجلس و دولت در تشخیص این الویت ها با برخی قصو و کوتاهی ها روبرو شده به طوری که عشایر، روستائیان و تولیدکنندگان ما با مشکلاتی جدی در تولید و فروش محصولات خود روبرو هستند که انتظار می رود مجلس و دولت به تولیدکنندگان در بخش کشاورزی و صنعت به معنای واقعی بها دهند.

شایسته نیست به دلیل بی برنامگی کشاورزان ما یک سال از بابت سرمازدگی و یک سال از بابت خشکسالی و سال دیگر از بابت پرداخت نشدن حق و حقوق واقعی خود متضرر شوند.دما اگر می خواهیم وارد سازمان جهانی در حوزه تجارت و تعاملات و ارتباطات و افزایش صادرات شویم باید کیفیت تولید و شرایط موجود را در این بخش بهبود بخشیم تا در بهترین شرایط امکان تولید و عرضه و صادرات فراهم آید.

حلقه مفقوده در عرصه تولید و عرضه آن به بازار بحث مدیریت است و ما باید قدرت بهره وری خود را به حدی بالا ببریم که در کنار محصولات متنوع و در عین حال با کیفیت زمینه ارتقای حلقه بهره وری و ارزش افزوده را توانمند کرده و در این بخش به یک شرایط مطلوب برسیم.

 

اقبال عباسی، سرپرست استانداری اردبیل:

ما نباید توقعات مردم را به گونه ای بالا ببریم که امکان پاسخگویی به آن را نداشته باشیم بلکه باید در محدوده اختیارات و منابعی که در اختیار داریم طرح ها و پروژه های خود را تعریف کنیم.

در کشور ما باید کشاورزی به عنوان یک اصل مهم و اولویت دار مورد توجه قرار گیرد که در این زمینه ما به راحتی می توانیم زیرساخت های مورد نیاز را برای فعالان بخش کشاورزی فراهم کنیم که در این بین دشت مغان با توجه به ظرفیت ها بی نظیر از یک جایگاه خاص در سطح ملی و حتی بین المللی برخوردار است.

ما باید در قبال سرمایه گذاری های انجام شده انتظار تحرک و توسعه را داشته باشیم که قطعا فعالان بخش کشاورزی می توانند در ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و نوسازی و همچنین بهبود شرایط تولید در این بخش گام های جدی و اساسی را بردارند.

در حال حاضر یک میلیارد دلار در دشت مغان برای پایاب سد خدافرین سرمایه گذاری می شود تا در چهار سال زمینه آبیاری 62 هزار هکتار اراضی فراهم آید که ما از وزارت نیرو می خواهیم جدول زمان بندی اجرای این طرح را برای استان مشخص کند.

 

حسین پیرموذن، عضو هیئت رئیسه اتاق ایران:

بانک ها به دور از اصل منابع و مصارف خود باید تسهیلاتی را در اختیار کشاورزان قرار دهند که در این زمینه مشکلات پیش آمده در تامین وثیقه از سوی کشاوران و همچنین انتخاب سفته به جای ضمانت نامه های دیگر باید مورد توجه بانک ها قرار گیرد.

صندوق توسعه ملی در پرداخت تسهیلات به استان های کمتر توسعه یافته با مشکلاتی روبروست به طوری که 30 درصد تسهیلات در بین 27 استان کشور توزیع می شود در حالی که 70 درصد منابع این صندوق متعلق به 3 استان کشور است که این تبعیض هایی را به وجود آورده به طوری که صندوق توسعه ملی را باید صندوق خاص استان های توسعه یافته تلقی کنیم.

صندوق توسعه ملی باید کمک کار بخش کشاورزی باشد تا به دور از یک جانبه نگری در پرداخت تسهیلات سعی شود همه استان ها به ویژه استان اردبیل که قطب کشاورزی است از تسهیلات این صندوق بهره مند شود.

ما پیشنهاد می کنیم 30 درصد اعتبارات صندوق توسعه ملی به عنوان تسهیلات به بخش کشاورزی با بهره کم اختصاص یابد چرا که بخش کشاورزی پایه رونق صنعت است و در تامین مواد اولیه سایر بخش ها نقش ممتازی را دارد.

استان اردبیل از میان تولید 5 میلیون تن سیب زمینی کشور ظرفیت تولید 800 تا یک میلیون تن سیب زمینی را دارد به طوری که ما در تولید با همدان همواره در رقابت بوده ایم به طوری که ما در جایگاه اول یا دوم قرار داریم که ضرورت دارد در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی سیب زمینی نیز جایگاه خود را ارتقا دهیم.

متاسفانه سردخانه و انبار نگهداری در این استان با ظرفیت کمتر از 5 درصد فعالیت می کند که انتظار داریم سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات برای ساخت انبار و سردخانه ویژه سیب زمینی و دیگر محصولات باغی همتی واقعی داشته باشد.

دولت باید در پرداخت بدهی کشاورزان به ویژه گندم کاران همت کند چرا که آنها در شرایط کنونی در خرید بذر گندم خود دچار مشکل هستند که انتظار می رود هر چه سریعتر مشکل به وجود آمده برطرف شود.

ما در استان اردبیل نیازمند توسعه و راه اندازی کارخانه ها به ویژه کارخانه کنسانتره میوه هستیم که در این زمینه امیدواریم با توجه به توانمندی استان اردبیل در تولید سیب و انگور زمینه احداث این کارخانه فراهم آید.

ما اگر بتوانیم در محور توسعه بخش کشاورزی برخی از نارسایی ها را که در چند سال اخیر گریبان فعالان این حوزه را گرفته است برطرف کنیم به راحتی می توانیم در سنگر تولید از فعالان این بخش حمایت کرده و در تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال در حوزه کشاورزی استان اردبیل موفق عمل کنیم.

ما به رغم تولید انبوه محصولات با نارسایی در بخش فناوری و صنایع تبدیلی و تکمیلی روبرو هستیم که در این باب مجلس و دولت می تواند با تامین تسهیلات کم بهره برای فعالان عرصه تولید به رونق اقتصادی در این بخش و همچنین اشتغال مولد و توسعه همه جانبه کمک کند.

ما در این سفر سعی کردیم تا اعضای کمیسیون علاوه بر آشنایی با ظرفیت های کشاورزی استان اردبیل بتوانند تصمیم گیری های سازنده و موثری را در حل موانع و مشکلات پیش رو انجام دهند تا کشاورزان ما بیشتر از این در بخش تولید با نارسایی و محدودیت ها روبرو نشوند.

نتایج این سفر قطعا در برنامه ریزی های مجلس و هدفگذاری آنها برای بودجه سال آینده موثر خواهد بود و امیدواریم در این سفر با جمع بندی مناسب بتوانیم نقطه نظرات و خواسته های خود را از نمایندگان مجلس و مسئولان بخش های دولتی و خصوصی پیگیری کرده و زمینه تحقق مطلوب آنها را فراهم کنیم.

عیسی شاهی زارع،عضو هیئت نمایندگان اتاق اردبیل:

استان اردبیل در تولید سیب زمینی با رقم 850 هزار تن در کشور جایگاه خاصی دارد. به طوری که ما با این میزان تولید زمینه تامین نیاز 21 میلیون ایرانی را در این محصول و فرآورده های آن فراهم کردیم.

برآورد ريالی ما از درآمد کشاورزان از تولید سیب زمینی در استان اردبیل 500 میلیارد تومان است که در این بخش به راحتی می توان هم در زمینه اشتغال و هم بالا رفتن ارزش افزوده استان اقدامات خوبی را انجام داد به طوری که میانگین تولید سیب زمینی در این استان در هر هکتار 34 تن است که از میانگین کشوری 8 تن بیشتر می باشد.

استان اردبیل پرچمدار تولید بذر سیب زمینی است اما متاسفانه در سال های اخیر یکی از واحدهای اصلی تولید بذر سیب زمینی به تعطیلی کشیده شده و دومین واحد تولیدکننده نیز حال خوشی ندارد.

خرد شدن اراضی در کشور یکی از مشکلات بخش تولید محصولات متنوع کشاورزی است به طوری که معدل اراضی آبی استان 2.2 هکتار است که در این اراضی کوچک توسعه مکانیزاسیون بی معناست که امیدواریم با یکپارچه کردن اراضی با مصوبه مجلس بتوانیم تولید را در بخش کشاورزی از وضعیت معیشتی روستایی به وضعیت اقتصادی واقعی تبدیل کنیم.

نمایندگان مجلس باید با تصویب قوانین از خرد شدن اراضی به نحو احسن جلوگیری کنند و در این زمینه امیدواریم اقدامات جدی و اساسی برای افزایش بهره وری از تولیدات این بخش با یکپارچه سازی اراضی هر چه سریعتر انجام شود که در این باب امیدواریم نمایندگان مجلس طبق قانون ارث به یکپارچه شدن اراضی و جلوگیری از خرد شدن آن قوانین کارآمدی را مصوب کنند.

 

علی اکبری رئیس کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی:

استان اردبیل از استعدادهای خوبی در حوزه کشاورزی برخوردار است و ما برای آشنایی با این ظرفیت ها و توانمندی ها همچون سایر استان ها سعی کردیم با الویت به این استان سفر کنیم تا زمینه آشنایی بیشتر با این توانمندی ها و ظرفیت ها فراهم آید.

قطعا با رفع خلاهای مدیریتی و همچنین توجه به نیروی انسانی کارآمد و به روز کردن امکانات و تکنولوژی ها در حوزه آب و خاک قادر خواهیم بود روند تولید خود را در بخش های مختلف تقویت کنیم.

ما در این فرصت فراهم شده با سفر به شهرهای مختلف استان اردبیل تلاش می کنیم تا با یک آسیب شناسی دقیق ظرفیت ها و منابع موجود استان را شناخته و زمینه رفع مشکلات فعالان این بخش و فروش راحت دسترنج کشاورزان را با یک همکاری مشترک با دولت فراهم کنیم.

 

رضا کریمی، نائب رئیس کمیسیون کشاورزی

با همکاری اتاق بارزگانی و مسئولان استان اردبیل زمینه این سفر فراهم آمده تا با حضور اعضای این کمیسیون در شهرستان های مختلف استان از نزدیک با مشکلات، نارسایی ها و چالش های بخش کشاورزی آشنا شده و زمینه رفع آنها در برنامه ریزی های پیش رو فراهم آید.

ما از این ظرفیت می توانیم در بودجه سال آینده و برنامه ریزی دولت با هماهنگی مجلس اقداماتی را انجام دهیم تا کشاورزان ما بیشتر از این با چالش ها، دغدغه ها و نگرانی در حوزه تولید و فروش محصولات خود روبرو نشوند.

قطعا سفرهای استانی و شهرستانی اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تلاش بر این است تا یک بستر خوبی فراهم آید تا با جمع بندی همه مشکلات بخش کشاورزی در سطح کشور بتوانیم یک رویکرد مناسب و متفاوتی  را در حل نارسایی ها داشته باشیم.

 

محمد فیضی نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی:

یکی از چالش هایی که امروز مردم استان اردبیل را نگران کرده است انتقال آب ارس به سایر حوزه هاست که از وزارت نیرو انتظار داریم در این زمینه با تدبیری مناسب و شفافیت عمل کرده و مسایل حاشیه ای آن را به خوبی مدیریت کند.

انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه نیز که زمانی مطرح شده چندان عقلانی و منطقی به نظر نمی رسید که قطعا در این انتقال ها اگر مصارف شرب و صنعت مدنظر باشد به یقین به مرور زمان مصرف کشاورزی نیز برای خود واقعیت پیدا می کند.

ما از معاون وزیر نیرو در سفر به استان اردبیل انتظار داریم از طریق رسانه ها با مردم با شفافیت صحبت کرده و مسایل را بازگو کنند.
 

حمید جباری نماینده کشاورزان استان در خانه کشاورز:

اولین خواسته ما این است که دولت و مجلس با حساسیت کامل دغدغه فرسایش خاک، بحران آب و مشکل تغذیه کشاورزی را مورد توجه قرار دهند و در کنار ان به تقویت صادرات، بسته بندی مناسب و جلوگیری از کاهش ضایعات توجهی جدی داشته باشند.

متاسفانه سرانه ترویج و آموزش در استان اردبیل به کمتر از 60 تومان کاهش یافته است و در حالی که باید آموزش و ترویج برای کشاورزان مورد توجه قرار گیرد که در این زمینه برخی از شهرستان های استان اردبیل حتی در حوزه ترویج و آموزش ريالی اعتبار ندارند که امیدواریم مجلس اعتبار مستقلی را برای این حوزه در نظر گیرد.

از 794 آیتم آموزشی بخش کشاورزی دولت قادر نیست همه آیتم ها را کنترل کند که در این زمینه در کنار توجه به آموزش نیروی انسانی توانمند باید تعاونی های تولید و انجمن های فعال در این حوزه طبق استانداردهای تعیین شده نسبت به تولید محصولات متنوع اقدام کنند تا زمینه تولید کیفی در کشور به خوبی فراهم آید.


انتهای پیام/ سی روزآنلاین

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران