Menu Close Menu
شهرداری اردبیل، سیمای فرهنگی اردبیل را دگرگون ساخته و محیط شهری را برای زیستن مناسبتر می‌سازد

هویتِ شهری اردبیل

هویتِ شهری اردبیل

هویت شهری یکی از مباحث مهم و پیچیده در شهرسازی محسوب می شود. امروزه مباحث فرهنگی و اجتماعی در حفظ و یا شکل گیری هویت های شهری بسیار حائز اهمیت می باشند.  

سی روزانلاین
هویت شهری یکی از مباحث مهم و پیچیده در شهرسازی محسوب می شود. امروزه مباحث فرهنگی و اجتماعی در حفظ و یا شکل گیری هویت های شهری بسیار حائز اهمیت می باشند.

از یک سو بافت های سنتی و نیز معماری کهن شهری و از طرف دیگر مدرنیزاسیون هویت شهری را در یک نوع تقابل قرار داده است. به نظر می رسد که حفظ معماری سنتی به نوعی به حفاظت از اندیشه های فکری، فرهنگی منجر می شود و از سوی دیگر پرداختن به تحولات امروزی در عرصه ی شهرسازی مدرن مقوله ای نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. تلفیق هنرمندانه ی این دو در کنار هم می تواند به دور از هرگونه تقلیدی،هویت شهری ما را تحکیم بخشد. سیمای شهری به عوامل اجتماعی، فرهنگی، استراتژیک، سیاسی، شرایط طبیعی و اقلیمی وابسته است. ملحوظ نظر قرار دادن همه ی این ها در کنار هم می تواند سیمای شهری ما را وارد تحولات مثبت گرداند. اردبیل شهری است که سابقه ی تاریخی بلندی دارد و در دوران اخیر به جهت مهاجرت پذیر بودن و گسترش فوق العاده نیازمند برنامه ریزی های دقیق، موشکافانه و عالمانه است. یکی از وظایف شهرداری ها در دوران معاصر این است که جمعیت ساکن شهری را از نظر فرهنگی و اجتمعاعی ارتقا دهد.

بسترسازی هایی از این دست باید وجهه ی عمل مهندسین و مدیران شهرداری قرار بگیرد. شهر کهن و تاریخی اردبیل و مردمان با فرهنگ آن استحقاق آن را دارند که در شهری زیبا و با امکانات جدید و در آسایش زندگی کنند. شهرداری اردبیل با درک این مواضع همواره سعی داشته است که مبنای  کار را با تقویت حوزه های فرهنگی و سامان دهی فکری – اندیشه ای پیش ببرد. برای مثال شهر با عنایت به این که به ریختن آسفالت نیازمند است و باید اشکالات و ایرادات موجود رفع و رجوع شود، لکن اصلاح و ترمیم ساختارهای فرهنگی و فکری نیز باید در دستور کار شهرداری ها قرار گیرد. در تاریخ شهرداری های اردبیل همواره نام هایی ماندگار بوده اند که به ساختارها توجه جدی نشان داده اند. مرحوم بابا صفری از آن شهردارانی بود که نام او با تاریخ اردبیل پیوند خورده است، چرا که کارهای بنیادین فرهنگی اش در ذهن های اردبیلی ها رسوب کرده است و به این زودی از خاطره ها فراموش نخواهد شد. دکتر نایبی یکی دیگر از شهرداران خوش نام و موفقی است که سیمای معاصر شهر مدیون اوست. شهرداری اردبیل سعی می کند با پیروی از شهرداران سلف خود بنیانی تازه بنا نهد و در سیمای شهر تغییراتی ملموس ایجاد نماید. این تغییرات علاوه بر مبلمان شهری بیشتر متوجه مباحث فرهنگی است. در این راستا شهرداری کوشیده است تا در وهله ی نخست با ایجاد و تکمیل سریع عمارت شهرداری به تاریخ اردبیل از جوانب مختلف اهمیت داده و با در کنار هم قرار دادن گذشته و حال اردبیل به غنای فرهنگی، اجتماعی دست زند. عمارت شهرداری موزه ای است که تاریخ اجتماعی اردبیل را آینگی خواهد کرد. توجه به دریاچه ی شورابیل و اقدامات انجام یافته ی فعلی و امکاناتی که در آینده ایجاد خواهد شد چهره ی اردبیل را می تواند دگرگون سازد. یقینا بسترسازی برای توجه به ورزش و از قِبَل آن تندستی فرد که به تندرستی اجتماع می انجامد از اهداف بزرگی است که در این مجموعه ی عظیم پیگیری می شود. امکانات تفریحی گسترده و مدرن، ضمن جذب و جلب توریست در آرامش و تفریح خود مردم اردبیل هم تأثیر زیادی خواهد گذاشت. در حاشیه ی شورابیل ایجاد آمفی تئاتر روباز که مراحل پایانی خود را می گذراند در کاستن از بار اجراهای مختلف شهری نقش عمده ای خواهد داشت. پیاده راه پشت شیخ صفی الدین و گسترش آن یکی از امکانات جدید شهری است که محل مناسبی برای تجمعات مردم در ایام ویژه تواند بود. تجهیز و ساماندهی فرهنگ سراها در اقصی نقاط شهر از دیگر کارهای فرهنگی شهرداری اردبیل است. ایجاد بوستان هنر و باغ موزه ی مفاخر جهت پاسداشت مقام بلند مفاخر علمی و فرهنگی از دیگر اقدامات شهرداری است .

این اقدامات و صد البته اقدامات فرهنگی دیگر می تواند سیمای فرهنگی اردبیل را دگرگون ساخته و محیط شهری را برای زیستن مناسبتر سازد. تمام همّ و غم شهرداری اردبیل این است که این بسترها هرچه سریع تر فراهم شود تا شهرداری دین خود را به همشهریان متمدن و فهیم ادا نماید و باری سنگین و برجای مانده از گذشته ها از دوش شهرداری برداشته شود. 


انتهای پیام/ سی روز آنلاین

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران