Menu Close Menu
رضازاده از ارتقای شاخص‌های انتقال خون در اردبیل می‌گوید:

مهر استاندارد اروپایی بر کیسه‌های انتقال خون اردبیل

مهر استاندارد اروپایی بر کیسه‌های انتقال خون اردبیل

با بررسی و ممیزی های بعمل آمده از فرآیندهای انتقال خون اردبیل توسط بازرسان وزارت بهداشت آلمان، موسسه پاول ارلیخ و همچنین شرکت بیوتست آلمان تاییدیه کیفی براساس اصول GMP اخذ و مجوز ارسال فرآورده های پلاسمایی مازاد، به کشور آلمان جهت تولید دارو های مورد نیاز صادر شد.

سی روز آنلاین:

با بررسی و ممیزی های بعمل آمده از فرآیندهای انتقال خون اردبیل توسط بازرسان وزارت بهداشت آلمان، موسسه پاول ارلیخ و همچنین شرکت بیوتست آلمان تاییدیه کیفی براساس اصول GMP اخذ و مجوز ارسال فرآورده های پلاسمایی مازاد، به کشور آلمان جهت تولید دارو های مورد نیاز صادر شد.
در این گروه ممیزی دکتر شرنر به عنوان سرپرست و همکاران وی پس از بازرسی دو روزه از کلیه واحدهای فنی این اداره کل از جمله آزمایشگاه ها فرآورده های سلولی و پلاسمایی، اهدا کنندگان، آموزش، تضمین، کنترل کیفی و واحد ارسال پلاسما انتقال خون اردبیل کیفیت کلیه فرآیندها را بر اساس اصول GMP جهت تولید داروهای مشتق از پلاسما را تایید کردند.
دکتر بابک رضازاده، مدیرکل انتقال خون اردیبل ضمن ابراز خرسندی از این موفقیت از حمایتهای مدیرعامل و معاونین سازمان انتقال خون کشور و همچنین تلاشهای همکاران ساعی انتقال خون اردبیل در رسیدن به این موفقیت تشکر کرد و گفت: در این بازرسی تمامی فرآیندها از لحظه شروع خونگیری از اهداکننده تا تولید یک فرآورده خونی و تحویل آن جهت استفاده در مراکز درمانی و ارسال پلاسما به پالایشگاه تولید داروهای حیات بخشی چون ایمونوگلوبولین ، آلبومین، فاکتور8 و دیگر داروها و فاکتورهای انعقادی که بیشتر برای بیماران خاص استفاده می شود مورد ارزیابی قرار گرفت.وی در ادامه گفت: کلیه فرآیندهای انتقال خون بصورت اسناد ثبت و آرشیو می شود تا در صورت نیاز در هر زمان قابلیت پیگیری و ارزیابی را داشته باشد.
پلاسـمـا یکـی از فـرآورده‌هـای مشتق از خون‌هـای اهـدایی می‌باشد کـه جهت تهیــه داروهای مـورد استـفاده بیـماران خـاص به شرکتهای داروسازی ارسال و پس از تولید جهت مصارف داخل کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
بابک رضازاده افزود: شاخص اهدای خون در این استان 29.5 درصد در یک هزار نفر است که این شاخص در کشور 25 درصد است.
رضازاده اظهار داشت: ضایعات خون نیز در این استان به زیر دو درصد رسیده است.وی با بیان اینکه 60 درصد از اهدا کنندگان خون در استان اردبیل بصورت مستمر اقدام به اهدای خون می کنند، گفت: از حیث سلامت خون و فرآورده های خونی نیز این استان جزو استان های شاخص کشور است.
رضازاده به راه اندازی مرکز جامع خون و پایگاه فرآورده های نوین خونی در اردبیل اشاره کرد و افزود: عملیات اجرایی ساخت ساختمان این مرکز به زودی آغاز می شود.
وی بیان کرد: انتقال خون اردبیل و پایگاه های شهرستانی آن مشکل و یا کمبودی در امکانات نگهداری خون و فرآورده های خونی نداشته و مجهز به جدیدترین تکنولوژی و امکانات روز دنیا بوده و علاوه بر تامین خون مورد نیاز استان بخشی از خون مورد نیاز مرکز کشور را تامین می کنند.
وی با بیان اینکه در بخش کاهش ضایعات جزو استان‌های پیش‌رو کشور هستیم که به اندازه کافی تولید و نیاز بیمارستان‌ها را تامین می‌کنیم،‌ افزود: ما اگر درست از خون و فرآورده‌های آن استفاده کنیم قطعا با کمبودی روبه‌رو نخواهیم شد ولی در صورت نیاز افزایش تولیدمان را به تهران و برای تامین نیاز بیماران صادر می‌کنیم.
مدیرکل انتقال خون استان اردبیل در مورد وضعیت اهدای خون گفت: متوسط کشوری در این زمینه ۲۷ در هزار است که در استان اردبیل بالاتر از متوسط کشوری ما اهدای خون را شاهد هستیم.
رضازاده تصریح کرد: ما متناسب با مصرفمان اقدام به جمع‌آوری خون از اهداکنندگان می‌کنیم و علاقمند نیستیم اضافه بر مصرف استان خونی را فرآوری کنیم که در این زمینه وضعیت استان اردبیل در همه حوزه‌ها مطلوب و مناسب است.
مدیر کل انتقال خون استان اردبیل گفت: ضایعات خون در استان اردبیل در سال گذشته به کمتر از یک و نیم درصد رسید که این میانگین در کشور 7 درصد است.
 رضازاده ظهار کرد: انتقال خون ایران یکی از پیشرفته‌ترین و کامل‌ترین مجموعه انتقال خون در خاورمیانه است به طوری که ما از لحاظ سلامت خون و مشارکت مردم در اهدای خون جایگاه ممتازی را در سطح ملی و جهانی داریم.
وی با بیان اینکه بهترین پلاسما و پلاکت و سایر فرآورده‌های خونی از اهدای خون ایرانیان تامین می‌شود، خاطرنشان کرد: ضایعات خون در سه ماهه اول امسال به کمتر از 331 مورد رسیده به طوری که ما در شرایط کنونی از میانگین کشوری پائین‌تر هستیم و حدود یک و نیم درصد ضایعات خونی در استان اردبیل رقم می‌خورد.مدیر کل انتقال خون استان اردبیل با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته این ضایعات حتی به 20 درصد نیز می‌رسید، افزود: ما امیدواریم در کنار کاهش ضایعات روزهای بحرانی تامین خون و فرآورده‌های آن را نیز به حداقل برسانیم به طوری که ما در سال گذشته هیچ روز بحرانی نداشتیم.
 رضازاده به نوسازی امکانات و تجهیزان انتقال خون استان اردبیل به همت و تلاش مدیران استانی به ویژه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل اشاره کرد و گفت: ما علاوه بر شهر اردبیل در سایر شهرها نیز به میزان کافی با تامین اعتبار و تجهیزات موفق شدیم تا زمینه اهدای خون و فرآوری آن را به شکل مناسب فراهم کنیم به طوری که اعتبار شهرستان پارس‌آباد در این مدت از 20 میلیون تومان سال گذشته به بیش از 200 میلیون تومان افزیش یافته است.
وی با یادآوری اینکه امسال آمار اهداکنندگان خون را به 30 در هزار نفر افزایش خواهیم داد، ادامه داد: در حال حاضر میانگین اهدای خون در استان اردبیل 26.9 در هزار نفر است که تا پایان امسال این رقم ارتقا خواهیم داد.

مدیر کل انتقال خون استان اردبیل به تامین نیروی مورد نیاز و آموزش آنها اشاره کرد و گفت: ما در بحث تامین فضا نیز با کلنگ‌زنی که در هفته دولت برای احداث ساختمان در 4 هزار مترمربع خواهیم داشت تلاش می‌کنیم تا یک مجموعه کامل و جامع اهدای خون را در استان اردبیل ایجاد کنیم.

/در بازنشر این نوشتار از سی روز آنلاین امانتدار منبع انتشارباشیم/ 

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران