print logo

سی روز آنلاین/ گروه جامعه:

 

روایت زندگی مهدی نوری از 28 خرداد 1366 تا 28 خرداد 1400 حکایت ورزشکاری است که اگر قربانی بی‌عدالتی‌های حاکم بر ورزش نمی‌شد، حالا حالا مردِ اولِ سنگین‌وزن‌های ایران بود. او با گوشت و خون، طعم همه ناعدالتی‌ها چشیده؛چه در ورزش و چه در شهری که در کوچه پس کوچه‌های محلات کم‌برخودارش هنوز هم بی‌عدالتی‌ها موج می‌زند.

 

اگر «عدالت تنها فضیلت نهادهای اجتماعی» باشد آنگاه دارایی مدیریت شهری اردبیل از این «تنها فضیلت» بسیار نازل و ناچیز می‌نماید. تبعیض، عدم رعایت عدالت و توسعه نامتوازن شهر به گونه‌ایست که محلات شهر اردبیل را به دو دسته مجزا تقسیم کرده است و اتحاد و یکپارچگی شهر را دچار اختلال کرده است. تا جایی که فاصله شش و 13 در اردبیل بسیار بیشتر از هفت است! تغییر این وضعیت نیازمند افراد دردمندیست که اراده بزرگ خویش را در مواجهه با بی‌عدالتی‌ها در معرض امتحان گذاشته و سربلند از آن بیرون آمده‌اند.

 

در ادوار مختلف انتخابات شورای شهر، هیاهوی زیادی برای پایان دادن به این ناعدالتی‌ها بلند شده است اما در عمل تنها تعداد معدودی از منتخبین در راستای «شعارهای عدالت محورانه» قدم برداشته‌اند. عده‌ای این شعار را راهی میان‌بر برای رسیدن به صندلی‌های قدرت دانسته‌اند و تعدادی دیگر فاقد قدرت سیاسی و بینش اجتماعی لازم برای تاثیرگذاری لازم بر تصمیمات شورا بوده‌اند.

 

«مهدی نوری»، قهرمان کشتی کشور و دارنده مدال‌های بین‌المللی، پرورش یافته محلات سیزده‌گانه است. او برای رسیدن به مقام قهرمانی و حفظ جایگاه خود آنچنان بی‌عدالتی‌هایی را شاهد بوده است که در نوع خود قابل تامل است. وضعیت سخت اقتصادی به همراه فساد سیستماتیک باعث شده است تا او رنج حاصل از بی‌عدالتی‌ها را با تمام وجودش حس کند.

وجه تمایز نوری با دیگر مدعیان در این است که او با تکیه بر «قابلیت»های خویش مسیرهای سخت را یکی یکی پیموده و بعد از هر بار جفا، دوباره برای رسیدن به هدف و موفقیت به پا خواسته است. او قهرمانی خودساخته در حوزه کشتی کشور است و اکنون قصد دارد تا ایده عدالت‌خواهانه خود را برای رشد و توسعه شهرش اردبیل، بیازماید.

 

نوری به عنوان یک فرد در مواجهه با بی‌عدالتی‌های مختلف دردها و رنج‌های بسیاری را متحمل شده است و اکنون مصمم است تا با حضور در شورای اسلامی شهر و تلاش برای نقش‌آفرینی در تصمیم‌گیری‌های موثر مدیریت شهری، مسیر عادلانه‌تری را برای رشد و توسعه شهروندان و مناطق مختلف شهر براساس «قابلیت»هایشان فراهم شود.

 

او نیک می‌داند که از یک طرف شهر اردبیل دارای منابع محدود مالی است و از سوی دیگر با تقابل و تضاد منافع و اهداف در سطح محلات روبه‌رو است. اما به قول جان رالز اکنون که گریزی از نابرابری نیست؛ باید آن حالتی از نابرابری حاکم شودکه امکان برخورداری بیشتر فقیرترین طبقه از ثروت، امکانات و فرصت‌ها را در  پی داشته باشد.

 

«قهرمان ملی دیروز» دوبنده‌اش را از تن کنده، آستین‌ها را بالا زده و عزم پارلمان محلی کرده تا رخت خوش عدالت را بر تن این شهر کند. نوری، صادقانه و خالصانه از زجر بی‌عدالتی‌ها می‌گوید ولی به سوگ نمی‌نشیند. بلکه در قامتِ یک قهرمان خودساخته با انگیزه‌ای مضاعف، قدم در مسیری پرفراز و نشیب می‌گذارد. پشتوانه او در این مسیر انسان‌های دردمندی هستند که شاید داستان متفاوتی با نوری داشته باشند، اما جنس دردهایشان یکی است.

 مهدی متولد 28‌امین روز خرداد است، همان روز انتخابات. کادوی 35 سالگی او چه خواهد بود؟

/در بازنشر این نوشتار از سی روز آنلاین امانتدار منبع انتشارباشیم/