print logo

رئیس کمیته جوانان فدراسیون کوهنوردی گفت: با توجه به قابلیت‌های گردشگری استان اردبیل ورزش کوهنوردی و ورزش‌های ماجراجویانه باید در صدر توجه مسئولان قرار گیرد.

ایرج معانی به دنبال صعود موفقیت‌آمیز به قلل هیمالیا با شعار اردبیل پایتخت گردشگری اکو در سال 2023 در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما در ماه گذشته به دو قله آیلندپیک به ارتفاع 6180 متر و آمادابلام به ارتفاع 6812 متر که جزو قلل مرتفع هیمالیا به شمار می‌رود صعود کردیم تا قابلیت‌ها و ظرفیت‌های گردشگری استان اردبیل را که در سال 2023 میزبان کشورهای عضو اکو در حوزه گردشگری خواهد بود، معرفی کنیم.

وی با بیان اینکه برای دوازدهمین بار با سفر به نپال سعی کردیم تا قلل مرتفع هیمالیا را فتح کرده و پیام جمهوری اسلامی ایران و توانمندی‌ها گردشگری استان اردبیل را معرفی کنیم، خاطرنشان کرد: بنده به دلیل علاقه‌ای که به استان اردبیل دارم علاوه بر تهران در اردبیل نیز شرکت گردشگری ایرمان را راه‌اندازی کردم تا زمینه برنامه‌ریزی برای انجام تورهای گردشگری فراهم آید.

رئیس کمیته جوانان فدراسیون کوهنوردی توانمندی استان اردبیل را در مقایسه با سایر مناطق کشور در حوزه گردشگری به ویژه طبیعت‌گردی و وجود قلل مرتفع برای سفر کوهنوردان یادآور شد و بیان کرد: در این راستا باید ورزش اول این استان کوهنوردی و رشته های ورزشی ماجراجویانه انتخاب شود تا شعار زمستان بیدار تحقق یابد.

معانی ادامه داد: ما در تهران مجری برنامه‌های گردشگری برای سفارت اتریش و آلمان هستیم که اخیرا نیز زمینه سفر 40 نفر از سفرای کشورهای خارجی را به سبلان و مناطق ییلاقی فراهم کردیم و قرار است با حضور 150 کوهنورد نوجوان دوره دانش‌افزایی کوهستانی برگزار شود.

وی از صعود سراسری و بین‌المللی به کوه‌های هرم، کسری و سلطان ساوالان با حضور 500 نفر از کوهنوردان داخلی و خارجی خبر داد و افزود: اردیبهشت ماه سال‌ آینده با حضور 120 نفر از میهمانان مسابقات اسکی در آلوارس سرعین برگزار خواهد شد.

عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی کوهنوردی بیان کرد: استان اردبیل باید در سال‌های آینده به هرم طلایی گردشگری کشور در کنار اصفهان، شیراز، یزد و کرمان تبدیل شود تا در شمالغرب کشور میزبان گردشگران داخلی و خارجی باشیم.

معانی گفت: در استان اردبیل برای توسعه گردشگری به ویژه تدارک امکانات ورزش کوهنوردی و اسکی روی یخ نیاز به زیرساخت‌هایی داریم که با جذب سرمایه‌گذاران به راحتی می‌توان دیواره مصنوعی یخ‌نوردی را همچون منطقه پلور ایجاد کرده و امکان برگزاری کاپ آسیایی و جهانی را در این رشته فراهم کرد.

وی وجود هتل‌های متعدد در سرعین و موقعیت و موهبت بی‌نظیر الهی را در توسعه رشته‌های یخ‌نوردی و کوهنوردی به ویژه در دو فصل پائیز و زمستان یادآور شد و تصریح کرد: با جذب سرمایه‌گذاران به راحتی می‌توان تجهیزات اولیه نظیر پیست‌کوب و موتور جت اسکی را در سرعین و مشگین‌شهر فراهم کرده و علاقمندان بی‌نظیری را در حوزه گردشگری به این استان دعوت کرد.

رئیس کمیته جوانان فدراسیون کوهنوردی از برگزاری آئین تجلیل از پیشکسوتان رشته کوهنوردی در 14 آذرماه خبر داد و اظهار کرد: شایسته است از ظرفیت رسانه‌ها در معرفی این رشته مفرح و مهیج استفاده کرده و مسئولان استان با اعتماد به آژانس‌های هواپیمائی و باشگاه‌های ورزشی در رشته کوهنوردی زمینه معرفی و همچنین حضور علاقمندان به طبیعت را به سهولت فراهم کرد.

در این نشست نائب رئیس شرکت ایرمان نیز اظهار کرد: در مدت 35 روز موفق شدیم به همراه ایرج معانی هیمالیانورد شهره کشورمان با 15 سالعضویت در تیم ملی و حضور در 25 برنامه صعود به مناطق مختلف کشور به قلل مرتفع هیمالیا صعود کنیم تا پرچم اردبیل را به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اکو تا سال 2023 برافراشته نگهداریم.

سیاوش شهباززاده خاطرنشان کرد: ما با هزینه خودمان و بعد از 6 ماه برنامه‌ریزی این سفر را از 20 مهرماه شروع کردیم و با حضور در نپال موفق شدیم به همراه دو نفر دیگر صعود موفقیت‌آمیزی را به قلل مرتفع هیمالیا داشته باشیم تا به عنوان نماینده اردبیل سبلان را در سطح جهانی معرفی کنیم.

وی با انتقاد از مسئولان استانی به ویژه مدیران ورزش و جوانان به خاطر حضور نیافتن در آئین استقبال از کوهنوردان بیان کرد: به جای شعار دادن بهتر است در عمل قدر ورزشکاران و افتخارآفرینان استان اردبیل را بدانیم و اجازه دهیم تیم‌هایی نظیر مجموعه کوهنوردی ایرمان بتوانند با هزینه خود این سفر پرمشقت را انجام داده و حرکت آنها به نفع استان تمام شود.

شهباززاده با اظهار تاسف از وضعیت نابسامان پناهگاه سبلان گفت: این پناهگاه مایه ننگ استان است و از کوچکترین امکانات اولیه بی‌بهره بوده و حتی کوهنوردان با شکستن یخ نیاز اولیه خود را در رفع حاجات تامین می‌کنند.

وی افزود: ما آمادگی داریم به عنوان بخش خصوصی با متولیان این پناهگاه قرارداد بسته و امکانات اولیه را نظیر آبگرمکن و گاز مایع فراهم کنیم تا کوهنوردان در فصول مختلف از امکانات اولیه استفاده کنند.

نائب رئیس شرکت ایرمان تصریح کرد: وضعیت دفع پسماند در مسیر صعود به سبلان نگران کننده به نظر می‌رسد و بهتر است متولیان امر به ویژه محیط زیست و منابع طبیعی در کنار جلوگیری از چرای بی‌رویه در دامنه سبلان فکری به حال جمع‌آوری پسماندها و انتقال آن به مکانی خارج از کوه سبلان کنند تا آثار این اقدام در چهره زیبای سبلان نمایان شود.

شهباززاده در پایان گفت: در کنار تقویت فرهنگ میهمان‌نوازی شایسته است در جذب گردشگران ما آئین‌ها و سنت‌های خودمان را نظیر پخت حلوای سیاه، آش دوغ و انواع صنایع دستی به صورت زنده به نمایش بگذاریم تا گردشگران خارجی از آن لذت ببرند.