print logo

سی روزآنلاین/ یاشا امید:
قطعا بسیاری حتی نمی دانند محل تولد مصدق از کدام شهر می‌باشد؛ اما عملکرد وی در عرصه کلان ملی از اذهان کشور هیچ گاه از تاریخ ایران حذف نخواهد شد. 
گاهی نمایندگان مجلس در موضوعات چالش برانگیز،در حاشیه می‌مانند تا هزینه‌های آتی نیز بر آنها تحمیل نشود! البته این امر از نگاه تیزبین نخبگان جامعه و هادیان افکارعمومی مغفول نمی‌ماند.  با همین استدلال داوطلب شدن محمد فیضی در دفاع CFTبرای بسیاری در ابتدا یک «استثنای بی‌حاشیه» بشمار آمد! لذا قبل از نطق وی، انتظار سخنانی بی حاشیه و آرام از وی داشتند. اما نطق دکتر محمد فیضی زنگیر، نماینده اردبیل در دفاع از fatf حتی آنانکه وی را در «عیار مطلوب خویش» افول داده بودند به تحسین وادار نمود.واکنش‌ها به نطق وی،دفاع نخبگان جامعه و بیانیه های دانشگاهها و انجمن‌های علمی تاکیدی بر این امر بود. ترتیبِ کلام سخنان نماینده جوان در دفاع  از FATF که اولین حضورش در مجلس شورای اسلامی را تجربه می نماید،نشان از تسلط وی بر مدیریت جلسه بحرانی داشت. در ابتدا نطق با این جملات که:«هیچکس سخنگوی مقام معظم رهبری - با استناد به نامه مدیر دفتر رهبری با لاریجانی- در مجلس نیست،تاکید براخلاق مداری، موافق و مخالفِ طرح دوست و دشمن امام حسین(ع) نیست...»راه را برای تصمیم گیری غیرشانتاژی هموار نمود.

فیضی با شرح مختصر و ملموسی ازCFT  و فواید و مضرات آن،بمباران پیامکها و تهدید بیرون و درون پارلمان را هم خنثی کرد.   در نطق فیضی جملاتی بود که به معیاری برای دفاع از FATF تبدیل شد. فیضی آنجایی که گفت: مخالفان لایحه بیان می‌کنند که اگر ما عضو این کنوانسیون شویم دیگر به لبنان نمی‌توانیم کمک کنیم، درصورتی که خود لبنان عضو این کنوانسیون می‌باشد» سخنی شد که حتی مقامات عالی اجرایی کشور نیز در دفاع از این لایحه از این «شاه جملات»بهره بردند. نماینده اردبیل ابتدا فضا را آرام نمود، سپس با دلایل نظر خویش را بیان و بر کرسی نشاند. 

فیضی در دفاع از این لایحه به نطق در مجلس اکتفا نکرد و با حضور در محافل گوناگون و دیدارهای مردمی به تبیین عوارض نپیوستن به مبارزه با پولشویی می‌پرداخت. وی معتقد است که «به هیچ عنوان از دفاع لایحه با تطمیع و ارعاب دست برنخواهم داشت حتی اگر برای خود بنده هزینه زیادی داشته باشد چرا که سرنوشت کشور از هر امری مهمتر است.» اینجاست که او روی منافع ملی پافشاری می‌کند، نگاه ملی و کلان به تصمیم سازی پارلمان ملی دارد و همان نقش مهمی را که یک نماینده در صحن بهارستان داشته باشد را به خوبی ایفا می‌کند.   پس از تصویب FATF در مجلس شورای اسلامی جهت تصمیم نهایی در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت و تصمیم گیری در این خصوص به سال آینده موکول گردیده است. اما آنچه در این نوشتار فارغ از رد یا تایید لایحه مد نظر می‌باشد. بررسی 

 

عملکرد نماینده مجلس در حوزه اختیارات وی می‌باشد. بسیار این سخن را شنیده‌ام که نماینده برای حوزه انتخابیه چه کرده است؟ و گاه در حوزه‌های انتخابیه شاهد بنرهایی هستیم که حاوی تشکر از نماینده برای زدن تیر برق و سرویس بهداشتی و مواردی از این دست هستیم اما آیا وظایف نماینده بر این امور محدود هست؟! متاسفانه در سالهای اخیر نقش نماینده در افکار عمومی در حد یک پیمانکار تقلیل یافته است. 
چند سال قبل در یکی از شهرهای شمالی کاندیدای اصلاح‌طلبی گفته بود:«اگر امروز احمد توکلی که اصولگراست،از شهر ما کاندیدا شود من کناره گیری می‌کنم و برای موفقیت وی تلاش خواهم کرد! این سخن با تعجب همفکران وی روبرو شده بود و وقتی دلیل این سخن را جویا شدند در پاسخ گفت: اگر توکلی نماینده شهر ما شود با افتخار خواهیم گرفت که نماینده ما در خصوص مسائل مهم و سرنوشت ساز میهن در مجلس سخن می‌گوید و تصمیم‌ساز است.» قضاوت در همین مورد با شما.  اهم وظایف نماینده مجلس، قانونگذاری، مدنظر قرار دادن آزادي مردم و تامين مصالح آنها ونظارت بر حسن اجرای قوانین است. واضح است که عملکرد نمایندگان توسط مردم و بخصوص نخبگان جامعه زیر ذره بین قرار دارد.تصویب قوانین و امور دیگری که وظیفه اولیه نماینده مجلس می باشد بدون تردید با تمام دقت باید انجام شود. 
عیار یک نماینده با  ورود به عرصه‌های حساس سنجیده می‌شود چرا که تصویب قوانین عادی و امور دیگر  مجلس در عین اهمیت فوق العاده،روال خود را طی خواهد کرد اما آنچه نقش نماینده را پررنگ و وزین می‌نماید، ورود به عرصه‌های چالش برانگیزیست که سرنوشت کشور را دگرگون و بر کل سیاست‌های کشور سایه می‌افکند و در کنار مسئولیت در مقابل تاریخ  قطعا از نگاه تیزبین جامعه مغفول نخواهد ماند.

 

/در بازنشر این نوشتار از سی روز آنلاین امانتدار منبع انتشارباشیم/