Menu Close Menu
عبور از مشکلات مالی و تراکم‌فروشی با تکیه بر اقتصاد بخش خصوصی ممکن است

حرکت هدفمند به سمت درآمدپایدار شهری

حرکت هدفمند  به سمت درآمدپایدار شهری

مهندس کاظم صدشکر، کاندیدای ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر اردبیل در جلسه ارزیابی کاندیداها در بازار اردبیل طی سخنانی به ضرورت تحقق درآمد پایدار در مدیریت شهری پرداخت.  مهندس صدشکر از مرحله دوم ارزیابی کاندیداها با آرایی بالا در انجمن بازار رای اعتماد گرفت. صدشکر معتقد است که عبور از مشکلات مالی و تراکم فروشی با تکیه بر اقتصاد بخش خصوصی ممکن است.

مهندس کاظم صدشکر
مدیریت شهری اردبیل در گذر از درآمد مبتنی بر «تراکم‌فروشی» به «درآمدپایدار» متکی بر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، به کودک نوپایی می‌ماند که با تمام تلاش‌های صورت گرفته، قدرت سرپاماندن را ندارد. تقویت این کودک نوپا برای رسیدن به قدرت جوانی، نیازمند تعریف فرایند قدرتمند، شفاف، اصولی، واقع‌گرایانه و منطبق با نیازهای روز شهروندان در حوزه سرمایه‌گذاری است تا از یک طرف با پاسخ به نیازهای شهری درآمد پایداری را برای مدیریت شهری به ارمغان آورد و از طرف دیگر انگیزه «بخش خصوصی» به سرمایه‌گذاری‌های جدید را دوچندان کند.

 

با بررسی و نگاه موشکافانه در وضع موجود شهر متوجه خواهیم شد که در طرح های سرمایه‌گذاری محاسبه دقیق سود و زیان شهر و شهرداری صورت نگرفته است. همچنین موضوع بررسی صلاحیت برخی از سرمایه‌گذاران آنچنان که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته است. عدم توجه به این موارد باعث شده است تا برخی از طرح‌ها در عمل به مرحله اجرا نرسد که این موضوع می‌تواند به مانند مورد پروژه تیراژه، مشکلات عدیده‌ای را برای شهر ایجاد کند.

 

مهمترین نقطه ضعف در حوزه سرمایه گذاری و مشارکت اقتصادی در شهرداری اردبیل این است که مدیریت شهری پیشنهادهای مشخص براساس نیاز و توان شهر را به صورت آماده در اختیار بخش خصوصی و افکار عمومی قرار نداده است. به صورت مصداقی در شهرداری تبریز انواع فرصت‌های سرمایه‌گذاری شهر به صورت پک در سایت شهرداری قرار داده شده است و مشخص است که یک سرمایه‌گذار به میزان آورده‌اش در کدام فرصت‌ها امکان ورود دارد.

 

 در این طرح‌های مطالعه شده و از قبل آماده شده مکان، میزان آورده هر طرف، میزان زمان همکاری، میزان سود طرفین و همچنین طرح اولیه به صورت آماده در اختیار سرمایه‌گذار قرار داده می‌شود. در این شیوه شورا و شهرداری به علت مطالعات قبلی مصالح شهر را در یک فضای منطقی و علمی برآورد کرده است و به دور از هر گونه شائبه طرحی را که به نفع شهر و شهرداری از یک طرف و دارای سود مشخص برای سرمایه‌گذار از طرف دیگر است را تهیه کرده است. این شیوه علمی امکان اشتباهات را تا حد زیادی کاهش خواهد داد و منافع شهر را در بالاترین حد ممکن تامین خواهدکرد.

 

حرکت هدفمند به سمت درآمدپایدار شهری، به مانند آنچه در شهر تبریز در حال انجام است، نیازمند تهیه «طرح جامع مشارکت و سرمایه‌گذاری» است تا از یک طرف توان‌ها و فرصت‌های کلان شهر اردبیل در بعدهای مختلف و با تاکید بر استفاده از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در اقتصاد گردشگری شناسایی شود و از طرف دیگر به صورت شفاف نحوه ورود سرمایه‌گذاران و اطلاعات لازم و ضروری برای مشارکت در اختیار افکار عمومی قرار داده شود. رسیدن به این مهم نیازمند استفاده از نیروی نخبگان، بزرگان، اصحاب رسانه و مشاوران زبده است.

 

/در بازنشر این نوشتار از سی روز آنلاین امانتدار منبع انتشارباشیم/ 

 

 

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران