Menu Close Menu
مدیر کل ورزش و جوانان استان اردبیل: بیش از ۹ هزار برنامه ورزش همگانی درسالجاری اجرا شده است

ورزش برای همه

ورزش برای همه

برنامـه‌های مرتبـط با ورزش همگانی در سال جاری با افزایش چشمگیری در سال جاری همراه بوده است. در بهمن ماه امسال  مدیرکل ورزش و جوانان اردبیل  از اجرای ۹ هزار برنامه ورزش همگانی در استان خبر داد که رقم قابل توجهی است.  این رقم در حالی است که در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته چهار هزار برنامه مربوط به بخش همگانی برگزار شده بود که به گفته آقاخانی رشد برنامه‌های ورزشی در این بخش در سایه توجه به برپایی ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و شامگاهی در پارک‌ها و مناطق تفریحی به دست آمده است.


سی روزآنلاین:

برنامـه‌های مرتبـط با ورزش همگانی در سال جاری با افزایش چشمگیری در سال جاری همراه بوده است. در بهمن ماه امسال  مدیرکل ورزش و جوانان اردبیل  از اجرای ۹ هزار برنامه ورزش همگانی در استان خبر داد که رقم قابل توجهی است.
 این رقم در حالی است که در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته چهار هزار برنامه مربوط به بخش همگانی برگزار شده بود که به گفته آقاخانی رشد برنامه‌های ورزشی در این بخش در سایه توجه به برپایی ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و شامگاهی در پارک‌ها و مناطق تفریحی به دست آمده است.
از مجموع برنامه های اجرا شده در سالجاری ۴۳۶  مورد را همایش‌های پیاده‌روی به خود اختصاص می‌دهــد. آقاخــانی در این مورد می‌گوید: از ابتدای سال جاری هزار برنامه مربوط به ورزش‌های صبحگاهی، ۲۸ هزار کوهپیمایی و هزار و ۱۰۰ جشنواره ورزشی برگزار شده است. اما این همه برنامه ها را شامل نمی شود. برگزاری ۳۲۷ همایش دوچرخه‌سواری همگانی و بیش از ۲۰۰ مسابقه ورزشی ویژه کارکنان دستگاه‌ها از عملکرد مطلوب ورزشی در این بخش خبر می‌دهد که باید به آن برگزاری ۲۲ هزار و صد مسابقه ورزشی در مناطق و نواحی مختلف استان را هم بیافزایم. همچنین آقاخانی می گوید: برگزاری ۵۰۰ برنامه فرهنگی و ۳۹۹ برنامه آموزشی با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد استان امکان‌پذیر شده است.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد جمعیت استان اردبیل در برنامه‌های ورزش همگانی مشارکت دارند، می گوید: در تلاش خواهیم بود تا این آمار را در سالیان آتی به بیش از ۵۰ درصد برسانیم.
آقاخانی معتقد است: یکی از عمده دلایل آشتی مردم با ورزش و قرار دادن آن در برنامه‌های روزمره در سایه فرهنگسازی مناسب ورزش در بین اقشار مختلف بوده و تجربه نشان داده که چنانچه از ابعاد و کانال‌های فرهنگی به موضوع ورزش ورود کنیم به موفقیت نیز دست خواهیم یافت.
رئیس هیئت ورزش‌های همگانی استان اردبیل معتقد است که اردبیل می تواند مقام مادر ورزش های همگانی را داشته باشد. به گقته مرتضی تاج مهر معرفی این استان به عنوان یکی از استان‌های ممتاز کشور در حوزه ورزش همگانی در سایه هم‌افزایی مسئولان دستگاه‌های اجرایی به دست آمده است. وی می گوید: به دلیل برخورداری استان اردبیل از مناطق خاص کوهستانی و قابلیت پرداخت به ورزش‌هایی به مانند کوهروی، اسکی روی برف و چمن، برگزاری ورزش‌های هیجانی و گلگشت‌ها، جشنواره‌های آدم برفی، تندیس یخی و دوچرخه سواری و کسب رتبه‌های برتر در ارزیابی عملکرد فدراسیون می‌توان از این استان به عنوان پیشتازان عرصه ورزش همگانی نام برد. تاج مهر به موانع و چالش‌های پیش‌رو در توسعه هر چه مناسب ورزش‌های همگانی اردبیل اشــاره دارد و می‌گوید: کمبود سرانه ورزشی و عدم ورود بخش خصوصی در حمایت از ورزش همگانی و قهرمانی از جمله نقاط ضعف موجود در استان است.  به گفته وی در سالیان اخیر خوشبختانه توجه به فرهنگ تحرک پذیری و برخورداری از حساسیت لازم نسبت به شادابی و نشاط جسمی و ذهنی در بین مردم به موضوع جا افتاده‌ای تبدیل شده و باید این اتفاق را به فال نیک گرفت.

رویكرد  ورزش همگانی 
در جامعه ما فضــای حاكــم بر ورزش به گونه‌ای است كه آنچه بیشتر در ذهن نقش می بندد بعد قهرمانی آن است. توجه بیش از اندازه به كسب مدال و مقام و از طریق آن دستیابی به ثروت، شهرت و اعتبار اجتماعی منجر به اندیشه ماكیاولیسم ورزشی خواهد شد. 
در این بین چیزی كه بیش از همه مهم است توجه دست اندركاران و متولیان امر ورزش كشور به بعد همگانی ورزش است كه محور این بحث را تشكیل می دهد. در سال های اولیه پس از انقلاب به جنبه همگانی ورزش توجه زیادتری می شد و ورزش قهرمانی تقریباً ازدستور كار خارج شده و قهرمان پروری محكوم گردید. 
رویكرد ورزش همگانی، مقامات ورزش كشور را بر آن داشت تا اعلام كنند: «ورزش باید در جهتی سوق داده شود كه ورزش قهرمانی نتیجه و ثمره ورزش همگانی باشد» . اما در سال های اخیر ورزش قهرمانی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. همه می دانید که جامعه ما یک جامعه جوان است و نیاز به پر کردن اوقات فراغت و انجام برنامه‌ریزی برای آن دارد. 
بنابراین اگر ما خود، این کار را برای نوجوانان و جوانان خود انجام ندهیم افراد دیگر و از راه‌های دیگر این کار را انجام خواهند داد. در این چند ساله نشان داده شده که یکی از عوامل سلامت و تربیت اجتماعی و کارآمدی نظام در عرصه های گوناگون به توسعه ورزش همگانی بستگی دارد. بر همین اساس مقام معظم رهبری فرمودند: اگر ورزش همگانی تحقق یابد، علاوه بر تحکیم خانواده، نشاط و شادابی نیز به جامعه باز می‌گردد.  
با وجود این‌که در ۷۰ سال گذشته ورزش به طور جدی در ایران دنبال می‌شود، اما هنوز در بحث فرهنگ‌ سازی ورزش‌های همگانی توفیق بسیاری حاصل نشده‌ است. این واقعیت است که در ایران همه به مفید بودن ورزش واقفند اما ورزش نمی‌کنند. در حالی که در کشورهای پیشرفته از جمله آلمان، انگلیس، سوئد و فرانسه با این که استادیوم‌های ورزشی آنها مانند فوتبال، والیبال و بسکتبال مملو از تماشاگر است، ولی حداقل ۵۰ درصد همین مردمی که به تماشای مسابقه ‌ها می‌آیند ورزش می‌کنند و با دنیای ورزش پیوندی ناگسستنی دارند.

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران