Menu Close Menu
رغبت زنان اردبیلی در اهدای خون رشد قابل توجهی دارد

مشارکت چشم‌گیر بانوان اردبیلی در نذر خون

مشارکت چشم‌گیر بانوان اردبیلی در نذر خون

مشارکت بانوان اردبیلی برای نذر خون نسبت به سالهای قبل افزایش چشم گیری داشته است به طوری که به گفته مدیر کل انتقال خون اردبیل افزیش 24 درصدی را نسبت به سالهای قبل نشان می دهد.

سی روز آنلاین:

مشارکت بانوان اردبیلی برای نذر خون نسبت به سالهای قبل افزایش چشم گیری داشته است به طوری که به گفته مدیر کل انتقال خون اردبیل افزیش 24 درصدی را نسبت به سالهای قبل نشان می دهد.
مطالعات گسترده در ایران و سایر کشورهای جهان نشان می‌دهد که به دلیل گرایش کمتر بانوان به رفتارهای پرخطر و توجه بیشتر به زندگی سالم، خون اهدایی توسط زنان از سالم‌ترین منابع خونی است. همچنین زنان به عنوان رکن اصلی خانواده می‌توانند با مشارکت در اهدای خون علاوه بر ترویج نوع دوستی و رفتارهای انسان دوستانه، در آموزش فرزندان و شرکت در عرصه فعالیت‌های خداپسندانه گام مهمی در افرایش مشارکت خانواده در اهدای خون داشته باشند.
مدیرکل انتقال خون اردبیـل در ایـن بـاره می‌گوید:آمار خونگیری از اهداکنندگان استان اردبیل در طی تاسوعا - اربعین امسال افزایش شاخص های انتقال خون در طول این ایام نسبت به مشابه سال گذشته را نشان می دهد.
بابک رضازاده به دو نمـونه آماری مشـابه اشاره می‌کند و می‌گوید: حس نـوع دوستی مردم حسینی استــان و حضور آنها در برنامه‌ها و پویش‌هایی همچــون پویش اجتمــاعی امسال " نذرآگاهانه اهدای خون از تاسوعا تا اربعین" همیشه چشم‌گیر بوده و افزایش 24/6 درصدی مشارکت بانوان، افزایش 11 درصدی اهداکنندگان مستمر و همچــنین رشد 9/8 درصدی خونگیری در این ایام، مشارکت خوب بانوان در نذر خون را نشان می دهد.
 این آمار و ارتقای شاخص ها در اردبیل در حالی است که امروزه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در حوزه اهدا کنندگان خون در ایران، کاهش مشارکت زنان در این زمینه است. باید توجه کرد که در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان در حوزه طب انتقال خون نگاه ویژه‌ای به اهدای خون زنان دارند. به عنوان مثال در فرانسه آمار اهدای خون زنان مانند اهدای خون مردان ۵۰ درصد است.
با این همه اردبیل رشد چشم گیری در ارتقای شاخص های مشارکت های زنان داشته است.
رضازاده ادامه می‌گوید: كمك به همنوع در دين اسلام و فرهنگ میهن عزیزمان همیشه مورد توجه بوده و خوشبختانه مردم این استان از مروجین و پيشگامان فرهنگ حسنه اهدای خون هستند. و آمار 462 نفری ثبت نام کنندگان امسال در سامانه نوبت دهی اینترنتی برای اهدای خون نشان می دهد که اهالی ایثارگر اردبیل در طول سالهای اخیـر در شاخص نوبت دهی اینترنتی و به نسبت جمعیت جزو استانهای ممتاز و شاخص محسوب می شوند.
به گفته وی با وجود اینکه نیمی از جمعیت کشـور را زنـان تشکیل می‌دهند، بایـد زمینه مشارکت آنها در فرایند اهـدای خون نیز در تناسب با این رقم باشد و در اردبیل در پی ارتقای این شاخص ها و مشارکت ها هستیم.
رضازاه ادامه می دهد: 
رضازاده می‌گوید: میزان ضایعات فراورده‌های خونی تولیدشده در استان اردبیل کمتر از دو درصد که میانگین کشوری در این زمینه هفت درصد بوده و خوشبختانه استان اردبیل جزو استان‌های شاخص کشـور در امـر کاهش ضایعات فراورده‌های خونی است.
وی به ارتقـای فـراورده‌هـای خونی در اردبیل اشاره کرده و می‌گوید: صد درصد نیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان اردبیل را تامین می‌کنیم و حتی خون و فراورده‌های خونی به تهران برای توزیع به سایر استان‌ها نیز از استان اردبیل ارسال می‌شود.

ارتقای مشارکت های علمی
رضـازاده در ادامه با اشـاره به استفـاده از توانمنـدی‌ واحد‌های فنی و علمی در بستر انتقال خون می‌گوید: در تفاهم‌نامه همکاری که  بین جهاددانشگاهی اردبیل و اداره کل انتقال خون استان به امضا رسید، برای همکاری با این نهاد در زمینه انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و برگزاری برنامه‌های آموزشی و فرهنگی مشترک به نقاط مشترک و نوینی رسیدیم.  وی تشکیل کارگروه تخصصی با حضور دستگاه‌های اجرایی و مراکز پژوهشی برای برنامه‌ریزی جهت استفاده از ظرفیت‌های موجود جهت توسعه علمی استان را خواستار شد و خاطرنشان کرد: با این همکاری‌ها می‌توان میزان خدمات ارائه‌ای و استفاده از توانمندی‌ واحد‌های فنی و علمی استان را ارتقا بخشید. 
  وی می‌گوید: اداره کل انتقال خون استان و جهاددانشگاهی اردبیل می‌توانند متولیان امر را به سمت تشکیل این کارگروه‌ها سوق دهند تا ضمن فراهم کردن زمینه پیشرفت و بالا بردن کیفیت فعالیت‌های تحقیقاتی و علمی استان، از موازی کاری و پراکندگی جلوگیری کنند و به صورت متحد و به هم پوسته عمل کنند. 
  مدیرکل انتقال خون استان اردبیل با بیان اینکه خوشبختانه از سال گذشته تاکنون با مشکل تأمین فرآورده‌های خون در استان مواجه نشده‌ایم تصریح کرد: در استان پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه تأمین فرآورده‌های خونی صورت گرفته و تاکنون هر مرکز درمانی که درخواست خون کرده، نیاز آن برطرف شده است. رضازاده با اشاره به اینکه فرهنگ‌سازی خوبی در خصوص گرایش افراد به ویژه زنان به سمت اهدای خون در استان اردبیل صورت گرفته است، یادآور شد: در سالجاری میزان اهدای خون در استان بیش از 15 درصد رشد داشته و هر روز این آمار در حال افزایش است و به سمت نزدیک شدن به آمار جهانی پیش می‌رود. وی با اشاره به اینکه تمامی پرسنل اداره کل انتقال خون استان افراد مجرب و متخصص هستند، می گوید: اردبیل در گرایش بانوان به امر خدا پسندانه اهدای خون جزء 10 استان اوّل کشور است که خود نشان از فرهنگ‌سازی مناسب در منطقه دارد. 

  رضازاده افزود: اداره کل انتقال خون استان به خاطر ارائه خدمات مناسب و فرهنگ سازی اهدای خون به عنوان دومین دستگاه اجرایی استان بر اساس تکریم ارباب رجوع و حقوق شهروندی در کشور انتخاب شده است.

/در بازنشر این نوشتار از سی روز آنلاین امانتدار منبع انتشارباشیم/ 

 

 

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران