Menu Close Menu
آیا سخت گیری بی مورد بانکها مانعی در مسیر رونق اقتصادی اردبیل است؟

بروکراسی بانکی

بروکراسی بانکی

صاحبان واحدهای تولیدی استــان اردبیــل که سال‌ها از مشکلات عدیده بویژه در زمینه گردش مالی و بدهکاری به ارگان‌های مختلف در رنج بوده اند می گویند که با وعده کمک مالی دولت روزنه امیدی برای آنها ایجاد شده اما مشکل اصلی که همچنان گریبانگیر آنهاست، پرداخت نشدن به موقع تسهیلات از سوی بانک های عامل است که با وجود تاکید مسئولان دولتی همچنان موانع در این زمینه باقی است.

گزارش: یعقوب شاددل

صاحبان واحدهای تولیدی استــان اردبیــل که سال‌ها از مشکلات عدیده بویژه در زمینه گردش مالی و بدهکاری به ارگان‌های مختلف در رنج بوده اند می گویند که با وعده کمک مالی دولت روزنه امیدی برای آنها ایجاد شده اما مشکل اصلی که همچنان گریبانگیر آنهاست، پرداخت نشدن به موقع تسهیلات از سوی بانک های عامل است که با وجود تاکید مسئولان دولتی همچنان موانع در این زمینه باقی است.
در سال‌های گذشته و پیش از دولت تدبیر و امید بیشتر واحدهای تولیدی استان اردبیل غیر فعال، راکد و تعطیل بودند، دولت یازدهم نخستین اقدام خود برای خروج از این وضعیت را با ارائه تسهیلات بانکی کم بهره مورد پیگیری و عمل قرار داد تا فعال شدن دوباره واحدها را عملیاتی کند؛ اما فقدان همراهی برخی از بانک های عامل از سرعت این عملیات کاسته است.
به گفته کارشناسان تا چند سال پیش واحدهای تولیدی و صنعتی که بیشتر آنها در شهرک های صنعتی مستقر هستند به دلایل مختلف از قبیل نبود توان مالی برای تامین مواد اولیه، نبود بازارمناسب فروش، فقدان توان رقابت با رقبا در بازار جهانی و فرسوده بودن تجهیزات و ماشین آلات روزگار سختی را می‌گذراندند اما دولت تدبیر و امید با چندین راهکار تا حدودی توانست مشکلات آنها را برآورده سازد و برای بهبود امور همراهی و همگامی نظام بانکی می‌تواند به موفقیت کامل سیاست‌های حمایتی دولت کمک بیشتری کند.
ارائه تسهیلات کم بهره با تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید یکی از راهکارهایی بود که دولت توانست با تشکیل آن پاره‌ای از مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی را مرتفع کند.
همچنین دولت برای رونق تولید راه‌اندازی سایت بهین یاب را اجرایی کرد که در آن واحدهای تولیدی نیازمند تسهیلات برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی می‌شوند.
دولت در سال‌های اخیر همچنین برخی موانع موجود از قبیل چک برگشتی، بدهی معوق واحدها به تامین اجتماعی‌، دارایی و بانک ها را برطرف کرده و بر این اساس همه بانک ها موظف هستند بر اساس بخشنامه صادره تسهیلات واحدهای تولیدی را بدون در نظر گرفتن موانع مذکور پرداخت کنند اما باز گله مندی صاحبان واحدهای تولیدی از بانکها همچنان پا برجا است.
حسین پیرموذن‌، رئیس اتاق بازرگانی‌، صنایع ، معادن و کشاورزی استان اردبیل در این باره گفت: تاخیر در پرداخت تسهیلات بانکی به  واحدهای تولیدی از سوی بانک‌ها مورد قبول نیست و ضروری است بانک ها مطابق دستور و تاکید دولت در پرداخت تسهیلات اقدام کنند.

وی به محدود بودن پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی در این استان در سال جاری اشاره کرد و افزود: پرداخت چهار مورد تسهیلات در پنج ماه امسال از سوی بانک‌‌های عامل استان قابل قبول و پذیرفتنی نیست و امید می‌رود این روند در نیمه دوم سال سرعت بیشتری بگیرد.
وی با بیان اینکه عملکرد بانک‌‌ها در پرداخت تسهیلات رونق تولید اعم از سرمایه در گردش و طرح‌هایی با پیشرفت 60 درصد به هیچ‌ وجه قابل قبول نیست، گفت: باید با کار شبانه ‌روزی و به روز کردن سایت بهین ‌یاب و تشویق و ترغیب سامانه بانکی به پرداخت تسهیلات و تشکیل پرونده زمینه پرداخت تسهیلات با نرخ سود مصوب و جدید انجام شود.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران یادآور شد: به هیـچ‌ وجه در پرداخت این تسهیلات منابع و مصارف استان در نظر گرفته نمی‌شود بلکه قرار شده از منابع خاص این طرح ‌ها مورد حمایت جدی قرار گیرند.
پیـرمـوذن از بـانـک‌هـا خـواست در پـرداخت تسهیـلات بانـکی به واحدهای تولیدی مصمم بوده و از سخت گیری‌های بی‌مورد بپرهیزند.
وی افزود: بحث تسهیلات رونق تولید در کشور مورد تاکید دولت است و قرار شده بزودی تسهیلات رونق تولید با 15 درصد پرداخت شود و با اجرای این مصوبه شاهد رونق تولید در واحدهای تولیدی خواهیم بود.

بانک‌ها از سخت گیری‌های بی‌مورد پرهیز کنند 
ارژنگ عــزیزی، مدیــرکل امــور اقتصادی استانداری اردبیل هم در این باره گفت: بانک‌های عامل موظف هستند تسهیلات واحدهای تولیدی معرفی شده به بانک‌ها را پرداخت کرده و از سخت گیری‌های بی‌مورد پرهیز کنند. وی با اشاره به چگونگی رفع موانع تولید در این استان و پرداخت تسهیلات بانکی افزود: کارگروه ویژه‌ای با عنوان «تسهیل و رفع موانع تولید»در راستای فعال شدن دوباره واحدهای راکد و نیز عملیاتی شدن طرح‌های تولیدی در استان تشکیل شده و تاکنون اقدام موثری نیز در این راستا انجام داده است. عزیزی اضافه کرد: با تشکیل جلسات متعدد و پیگیری دقیق تصمیم‌ها و مصوبات این کارگروه، تولید در استان در حال رونق گرفتن است و کارخانه‌های راکد یکی پس از دیگری با تزریق منابع مالی موجود و رفع مشکلات دیگر جان گرفته و در نوبت احیا و شروع فعالیت قرار گرفته‌اند.
وی بیان کرد: تسهیلات بانکی که به واحدهای تولیدی پرداخت شده هرچند با تاخیر صورت می‌گیرد اما روزنه امیدی برای واحدهای تولیدی است که اگر این مشــوق‌ها و این راهکارها عملی نمی‌شد وضعیت اسفناکی را برای واحد‌های تولیدی استان شاهد بودیم.

 دولت مصمم به خروج واحدهای تولیدی از رکود است 
اکبر بهنام‌ جو، استاندار اردبیل که اشتغال را یکی از اولویت های کاری خود اعلام کرده است نیز در این باره می‌گوید: اشتغال و حل مشکلات واحدهای تولیدی اولویت اصلی و محور همه برنامه‌های استان خواهد بــود و ضـــروری است بانـک‌ها واحدهای تولیدی را حمایت کرده و تسهیلات را به موقع پرداخت کنند.
وی افزود: اگر واحدهای تولیدی از رکود خارج شوند شاهد رونق تولید و اشتغال در استان خواهیم بود.
استاندار اردبیل بیان کرد: دولت تدبیر و امید فعال شدن طرح ها و واحدهای تولیدی غیر فعال و راکد را در دستور کار دارد و مدیران بانک ها موظف هستند تسهیلات سرمایه در گردش طرح های بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی و نوسازی و بازسازی را به موقع پرداخت کنند.

   بانک‌ها تسهیلات واحدهای تولیدی را به موقع پرداخت کنند
سید حامـد عاملـی ، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در این باره گفت: واحدهای تولیدی و صنعتی استـان نیازمند تسهیلات هستند و ضــروری است بانک‌ها تسهیلات آنها را بـه موقع پرداخت کنند.
وی افزود: دولت تدبیر و امید برای اشتغالزایی و رونــق اقتصـادی از واحدهای تولیدی حمایت می‌کند و همه مدیران دستگاه‌های اجرایی هم باید از طرح های اشتغالزا حمایت کنند.

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران